Intrigi.bg Мистерии Мъжете говорят: защо по-младите от тях си падат по по-зрели жени

Мъжете говорят: защо по-младите от тях си падат по по-зрели жени

814
0

Cлед като Кейт Бекинсейл и Пийт Дейвидсън станаха поредната двойка знаменитости с голяма разлика във възрастта, и то в полза на комика, в общественото пространство отново се заговори за този тип връзки и отношението към тях.

Самият Пийт призна, че не разбира „лудият интерес“ към връзката му, а 20-годишната разлика в годините им не ги притеснява.

За разлика от ситуацията по-възрастен мъж – по-млада жена, която се смята за по-приемлив, в обратния случай двойката обикновено си спечелва недоумение, а ние ставаме свидетели на поредния двоен стандарт.

В отговор на това писателките Фелиша Брингс и Сюзан Уинтър интервюират над 200 мъже, за да открият какво ги привлича в edna по-голяма от тях жена. Резултатите издават в книгата „По-възрастни жени, по-млади мъже: нови възможности за любов и романтика“.

Признанията, публикувани в уебсайта на американското телевизионно предаване “Today”, представляват преобладаваща част от мненията на мъжете.

любов двойка връзка

Някои от тях споделят, че не са се ориентирали умишлено към намирането на по-възрастна от тях жена:

„Не си търсех по-голяма жена, както и Каролина не търсеше по-млад мъж, но това просто се случи. (Тогава аз бях на 39, а тя – на 55.) Връзката ни е изключителна, защото не е основана единствено върху секс, а на доверие, уважение и любов.“ – Паоло, 64 г.

„Всъщност, когато я срещнах за първи път, не знаех, че съм привлечен към „по-възрастни“ жени. Знаех, че тя е по-голяма от мен, но нямах представа за разликата във възрастта преди тя да ми каже (което не се случи преди да минат няколко срещи).“ – Нийл, 35 г.

любов двойка връзка

Други осъзнават слабостта си към по-големи от тях жени и причините за това. Edna oт най-често посочваните е зрелостта, опита и чувството за увереност, които по-големите жени притежават.

„Винаги съм имал отношения с по-възрастни жени. Те са наясно със себе си. Имат много повече какво да предложат и търсят разнообразни неща. Не искат само мъже, които да бъдат добри бащи и глави на семейството. По-големите жени могат да бъдат по-палави. Те са по-уравновесени. Що се отнася до нещото, което намирам за привлекателно, това е самата личност. Харесвам увереното отношение, а по-възрастните жени определено имат предимство в тази област.“ – Найджъл, 37

„Когато се запознавам с жена над 30, тя обикновено е много искрена и точна. Знае какво иска от живота, а това улеснява отношенията ти с нея. Виждам много от приятелите си, които имат партньори на своята възраст, и техните проблеми ми се струват нелепи. Често се държат глупаво и незряло. Нямам време за подобно поведение – ето защо харесвам зрели жени.“ – Дан, 24 г.

Реалистичната нагласа към живота и уроците, които могат да попият от партньора, е друго, което кара по-младите мъже да намират щастие с по-големи жени.

На въпроса какво една зряла жена може да предложи повече в сравнение с друга, по-млада, 28-годишният Фред отговаря: „Емоционална стабилност. Иска ли повече питане? В отношенията ми с по-възрастни жени е имало само позитиви. Тя успяваха да намерят в мен неща, които не можех да видя у себе си. А нивото на доверие между нас не можеше да се сравнява с това при най-добрите ми приятели.“

38-годишният Лени опровергава стереотипа за това, че в отношенията си с по-големи жени мъжете търсят майчинска грижа. „Никоя от връзките ми не беше свързана с майчинско обгрижване. И двете жени бяха професионалисти, много съсредоточени върху работата си и изключително уверени. Това ми се струваше много привлекателно“, споделя той.

По-качественият сексуален живот е друго предимство, за което признават мъжете, обвързани с по-зрели жени. Майкъл, на 35, твърди: „Най-хубавият секс в живота ми е бил с по-възрастни жени“, а за преживяванията си с по-зрял партньор Мел, 32, казва: „Научих се как да правя любов с жена“.

Но въпреки положителните страни, редица от мъжете участници в проучването споделят и за някои проблеми – като с този с децата. Лени споделя, че последната му връзка е преустановена заради неговото желание да има деца, което липсвало у 43-годишната му приятелка.

любов двойка връзка

Друго предизвикателство за мъжете с по-възрастни партньори е неодобрението и критиките от приятели и колеги, макар и не толкова остри, колкото по-зрелите жени в ситуацията изпитвт. „Мъжете на моята възраст и по-възрастните ревнуваха, че бях с нея. Гледаха ме сякаш притежавах нещо, което те искаха, но нямаха, и реагираха по-силно, защото бях по-млад. А жените на моята възраст не одобряваха връзката“, признава 26-годишният Бари.

При не всички обаче е било така – Патрик, на 34, казва: „Приятели и колеги приемаха решението ми да имам връзка със зряла жена. Уважаваха това между нас, а то беше емоционална връзка с опитен и уравновесен човек. Реакциите на повечето хора бяха положителни. Няма някакво отрицателно отношение или коментари, за които да се сещам. Всъщност много хора искаха съвет от мен и партньора ми.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име