Intrigi.bg Булевард Молитва и тренировки в 2 сутринта – това е спартанският режим на...

Молитва и тренировки в 2 сутринта – това е спартанският режим на Марк Уолбърг

179
0

Марк Уолбърг винаги е бил в перфектна форма, още като хлапе в началото на 90-те, когато всички го знаехме като Марки Марк. Дори сега, вече на 49 години, съвсем не изглежда да е забавил темпото, даже напротив – изглежда във формата на живота си.

Как обаче го постига? Докато за много хора резултатите от залата се случват относително бързо и лесно, то Уолбърг със сигурност не е от тях, а всичко, което постига, е свързано с изключително много вложени усилия и себераздаване.

В нормалните дни, когато няма снимки или други ангажименти, Уолбърг се буди в 02:30 часа сутринта, след което отделя 30 минути за молитва. Прави лека закуска и започва 90-минутната си тренировка около 03:30. След това следва отново закуска, душ, закуска, време за възстановяване с криотерапия и малко голф – всичко това преди 10 сутринта.

Криотерапията  стана популярен метод за възстановяване сред елитните спортисти и професионалните спортни клубове. Става въпрос за специална камера, която използва течен азот, за да изстуди въздуха в себе си до -100 градуса. Чрез този подход се подпомага възстановяването на мускулите и ставите.

След криотерапията има отново закуска, време с децата, обяд, втора тренировка, отново време за семейството, вечеря и към 19:30 Уолбърг вече е в леглото.

Реално погледнато една голяма част от времето му преминава в хранене – общо седем пъти на ден.

„Започвам обикновено с овесени ядки, боровинки и фъстъчено масло. После имам протеинов шейк, три бургера с пуешко и малко сладки картофи към 05:30 сутринта“, споделя той, цитиран от BBC.

В 08:00 следват десетина пуешки кюфтета, а два часа и половина по-късно салата с пилешко, две варени яйца, маслини, авокадо, краставица, домат и маруля. Обядът е една голяма телешка пържола със зелени чушки, а следобедната закуска е пиле на грил с китайско зеле.

„Вечерям към 18:00 часа с една хубава риба треска или лаврак с малко зеленчуци или задушени картофи. През целия ден гледам да съм добре хидратиран. Това е всичко“, завършва той.

Уолбърг споделя, че с този хранителен режим се е готвил през 2018 г. за филма „22-ра миля“, където играе агент на ЦРУ, опитващ се да изведе тайно от чужда страна полицай, разполагащ с важна информация.

До голяма степен той продължава да поддържа същия подход и досега, като сам споделя, че вече е привикнал към него и дори му позволява да прекарва значително повече време със семейството си.

„Във времето, през което тренирам или си върша работата, семейството ми спи. Особено през уикендите. Докато приключа с тренирането, закуските и играта на голф, децата тъкмо започват да се будят. Така че всичко се нарежда перфектно. Това е най-голямото предимство на ранното ставане“.

Що се отнася до тренировките, Уолбърг също гледа да оползотворява максимално времето си в залата, а за режимът му там се грижи персоналният треньор Браян Нгуен, който вече почти 15 години отговаря за добрата форма на своя клиент във филмите Invincible, Pain & Gain, Shooter, The Fighter и Transformers.

Когато е в режим на двуразови тренировки, Уолбърг набляга върху силата сутрин и оставя кардиото за следобед. Преди тренировка се отделя много сериозно внимание на стречинга и упражненията за мобилност и дишане.

След това се акцентира върху базови упражнения, работа с ластици, дъмбели и пудовки. Кардиото е свързано с кръгови тренировки или специален тренажор, който симулира катерене.

Плановете на Нгуен за тренировъчните програми на Уолбърг винаги произлизат от основната идея, че движението е от първостепенно значение.

„Когато тренираме заедно, разглеждам винаги всичко от гледната точка на треньор на атлети, фокусирайки се върху правилното движение и здравето“, споделя Нгуен.

„Това ми е работата – да накарам Марк да се движи по-добре, за да може в крайна сметка и да изглежда по-добре. Като истински атлет“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име