Intrigi.bg Крими Молдовци задигнаха пари и бижута от украинско семейство за 197 000 лв.

Молдовци задигнаха пари и бижута от украинско семейство за 197 000 лв.

113
0

Двама молдовски граждани са задържани за въоръжен грабеж на украински бежанци, съобщават от Апелативната прокуратура в Бургас.

Става дума за престъпление в особено големи размери – кражба на 65 хиляди евро, 10 хиляди лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни на стойност близо 30 хиляди щатски долара. Общата стойност на заграбеното имущество е около 197 хиляди лева.

Извършителите са задържани от полицията за 72 часа и им е повдигнато обвинение.

Престъплението е извършено на 27 април около 11 ч. Семейството украинци – мъж на 48 г. и жена на 32г., са били нападнати в апартамент в затворен комплекс в Свети Влас, където са били настанени, заедно с 8-месечното им бебе и възрастна жена. Бебето и бабата обаче не са били в апартамента по време на нападението.

Пострадалото семейство не е кандидатствало за статут на временна закрила у нас.

Заподозрените се почукали на вратата на хотелската стая, говорейки на руски, че са поддръжката от хотела. Като отварят, заподозрените, с маски на лицата, влизат в стаята и превеждат в безпомощно състояние мъжа и го принуждават да предаде парите и ценностите, стана ясно от Георги Чинев, ръководител на окръжна прокуратура – Бургас.

След грабежа двамата извършители – молдовски граждани на 52г. и на 43г. – се оттеглят, но впоследствие са задържани. Единият от тях е задържан във Велико Търново, а другият – в хотел в Свети Влас.

Двамата молдовци са влезли в България на 2-ри април тази година уточняват още от полицията.

Прокуратурата и МВР призоваха украинските бежанци да бъдат бдителни, особено в контекста на туристическия сезон.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име