Intrigi.bg Спорт МОК погна Сергей Бубка и Александър Попов за корупция

МОК погна Сергей Бубка и Александър Попов за корупция

210
0

Mеждународният олимпийски комитет (МОК) започва разследване във връзка с обвинения за корупция срещу членовете на организацията Сергей Бубка и Александър Попов, съобщи ТАСС.

Двамата легендарни спортисти от близкото минало, както и други членове на МОК, са заподозрени, че са взели подкупи при избора за домакин на Олимпиадата през 2016 година.

Разследването е във връзка с твърденията на бившия губернатор на щата Рио де Жанейро – Сержио Кабрал, който излежава присъда за корупция. Той спомена членовете на МОК в своите показания относно избора на Рио за домакин на Олимпиада 2016.

В показанията Кабрал посочва, че през 2009 година е дал пари на тогавашния президент на Международната федерация по лека атлетика Ламин Диак, а той ги преразпределил между няколко от членовете на МОК, в това число четирикратният олимпийски шампион по плуване Александър Попов и световният рекордьор в овчарския скок Сергей Бубка.

В замяна те трябвало да гласуват за Рио на изборите. Популярните атлети все още не са коментирали обвиненията.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име