Intrigi.bg Политика Може ли България да изчезне за 11 минути

Може ли България да изчезне за 11 минути

314
1

Бившият външен министър Соломон Паси явно е най-упоритият външен българин. Насоките му как да се оправяме в дебрите на външния свят, пропит с евроатлантически ценности, може и да не са съвсем практични, но пък са импресионистични. Като един истински Клод Моне в политиката, Паси с импресионистичен замах набеляза какво да иска Бойко Борисов от Тръмп, щом се срещнат в Белия дом.

Това, че трябва да се ”постеле” за закупуване на бели F-35 за черни дни, е само грундиране на платното. Истинската цветова инвазия идва с предложението да си поискаме от Тръмп запазено място за наш астронавт в ракетата, дето ще каца на Луната. Може би този иманентен проблясък е озарил Соломон Паси заради Ян Бибиян, който пръв от нашите стъпи на Луната. Ала това е само видимата страна. Планът на Паси всъщност е езотеричен и многопластов.

И според него ще решим няколко неща вкупом. Първо, ще премахнем веднъж завинаги една историческа неправда. Тъй като няма как да поискаме от Тръмп България на три морета, с нашия астронавт ще положим основите на България на две планети. То Луната не е дип планета, ама в патриотичния си изблик няма да додирваме такива подробности. Второ, във външнополитически ракурс с подобен ход строго напомняме на Путин кой ни е по-големият брат: руснаците може и да са извели български космонавт в орбита, ала американците направо ще го заведат на Луната. Напомняме и на Ердоган кой всъщност владее полумесеца и докъде той може да си развява байряка. Удряме в сърцето и северните си съседи от югозапада, доказвайки им, че луната не е земя македонска. Сразяваме и сърбите, като им стъпим на месечината. 

В дългосрочен план си „постеляме“ за чужди инвестиции, и то от възможно най-високо ниво. Ако носителите на извънземен разум видят побития на луната трибагреник, те веднага ще се ориентират къде е родината на единствения землянин, който познават – Делю хайдутин. Като начало вероятно ще инвестират у нас разум. Въпреки че стоката е дефицитна по земите ни, инвестицията ще бъде донякъде разочароваща. Родната максима „Акъл не ми давай, пари ми дай“ ще охлади извънземния порив, но в името на добрия инвестиционен климат онези ще го преглътнат. Така ще станем първата държава в света с извънземни инвестиции и тогава самият Доналд Тръмп ще се моли да паднат визите за американците, устремени към България. 

Предложеният от Паси обратен вариант, при който първо да ни гостува Тръмп, след което на сто процента щели да навалят инвеститорите, е заблуждаващ маньовър. Помним как Клинтън призова от София „всички хора в САЩ, Европа и по целия свят“ да дойдат и помогнат на прекрасната България да изгради бъдещето си, ама световното инвеститорско тяло нещо се ослуша. Със същия ефект Джордж Буш, застанал до Първанов, заяви от Президентството ни, че САЩ силно подкрепят освобождаването на българските медици в Либия.  

Затова ще разчитаме на Тръмп само след извънземните. А президентът на САЩ доказа, че е последователен мъж. Той може да нарече Ердоган глупак, след което да обяви на всеослушание, че е негов фен. Разчитайки на тази последователност, наистина е най-добре да се ограничим в исканията си, пожелавайки единствено българин на Луната. 

И да спрем дотук. Защото следвайки импресионистичния замах на бившия ни външен министър, може да поискаме и ядрени бомби. Както сам той беше предложил неотдавна: Европа има атомни оръжия и ние, на Балканите, имаме нужда тях.  А не от стратегията на Тодор Живков „Балканите безядрена зона”. Имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира. Тъй рече външният човек на България.

А това е нещо, от което и последователният Тръмп би изпаднал в доста последователни колебания.

Защото много преди Паси е наясно, че новите руски хиперзвукови ракети “Кинжал”, изстреляни от Финския залив, могат да прелетят едни 1200 километра до София за 11 минути. А не като традиционните “Калибър”, на които им трябват цели два часа. 

Ей такива технически новости, на които, естествено, може и да не се вярва. И най-вероятно са безпочвени хвалби на Путин. Няма обаче как да кажем, преди да го проверим.

Затова има два варианта. Първият – Паси излиза прав: Щатските ядрени бомби до София така стресват Путин, че той не смее и да ни погледне от страх.

Вторият – Паси не излиза прав.

И точно затова трябва да изпратим човек на Луната. За да остане поне един оцелял българин.

Красимир Димовски

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име