Intrigi.bg Актуално Млад мъж с COVID-19 почина, чака линейка 4 часа

Млад мъж с COVID-19 почина, чака линейка 4 часа

299
0

Млад мъж, заразен с COVID-19, почина, след като часове наред чакал линейка, информира NOVA. Смъртта на мъжа идва на фона на поредния черен рекорд в броя на заразените с коронавирус у нас.

33-годишният мъж е дни наред под домашна карантина в сравнително добро състояние. До вчера на обяд, когато рязко се влошава. Обажда се на брат си, който пристига пред квартирата. Не се качва веднага, а вместо това звъни на 112.

„И оттам нататък започнахме да чакаме… След час, час и нещо се обадихме отново да кажем, че започва да се влошава”, разказва братът на починалият мъж.

Линейката успява да отиде на адреса, но чак 4 часа по-късно.

„В 18.41 ч. минути е получен сигнала, в 22. 28 ч. сме били на мястото. За съжаление екипа е констатирал кончината на този млад човек”, заяви говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска.

След като разбрал, че линейката ще се забави, братът на починалото момче повикал още една – частна. Успоредно с това успява да намери и свободно легло в болница, където се съгласили да приемат брат му. До там обаче така и не стигат, а вместо това му се налага да се качи в апартамента и сам да оказва първа помощ.

От частната линейка пристигат именно тогава, но и техните опити да помогнат се оказват безуспешни. „Включих се в сърдечния масаж, но 10 минути по-късно преустановихме”, заяви Антон Димов, пристигнал с  частната линейка.

От здравното министерство започнаха проверка по случая

От Спешна помощ пък признаха – зад часовете чакане за линейка стоят стотиците сигнали, които буквално заливат тел. 112: „Само за това дежурство мога да кажа, че сме имали 418 сигнала, от които 200 за COVID-19  и 16 хоспитализации”, заяви Сунгарска.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име