Intrigi.bg Крими Млад мъж замеря с камъни Синагогата

Млад мъж замеря с камъни Синагогата

649
0

Mъж потроши с камъни прозорци на Софийската синагога посред бял ден.

Служители на молитвения дом, освен от вандализма, са възмутени и от факта, че това се е случило посред бял ден и от записи се вижда как никой от минувачите не се е намесил и не е опитал да спре извършителя. Той все още не е задържан.

„Това се е случило по време на нашия празник Шабат в събота, 15 часа“, каза пред Нова тв председателят на организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар.

„В голямата зала, за щастие, не е имало хора. Няма как да приемем с лекота, че това е един обикновен акт на вандализъм, на хулиганство. Когато се оскверняват храмове – това е изключително обезпокоително. Не трябва да оставаме безучастни“, каза още той.

„Безопасността на хората от общността в момента е най-важна и ще работим заедно с органите на реда и компетентните институции в страната тя да бъде гарантирана. Не можем да се примирим, че в България езикът на омразата вече има физически прояви с директни посегателства върху еврейска комунална собственост“, се чете в становище на Организацията на евреите в България „Шалом“, публикувано във Facebook.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име