Intrigi.bg Политика Младен Маринов с горещ коментар за къщите на Йончева, разкритите убийства, телефонната...

Младен Маринов с горещ коментар за къщите на Йончева, разкритите убийства, телефонната мафия и битовата престъпност

370
0

Не знам подробности за къщите на гости за Елена Йончева, но щом ВКП ни е разпоредила проверка ще направим всичко, за да спазим закона и да приключим проверката в срок.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод разпоредената от ВКП проверка за къщите за гости на семейството на Елена Йончева, която трябва да бъде извършена от ГДНП. Вътрешният министър коментира и всички горещи теми от последните дни. „Колегите работиха 3 години, за да разкрият убийство в Троян. ДНК анализът е бъдещето на криминалистиката. Видяхте и случая със Северин Красимиров, който беше разкрит за дни. Тогава работихме неуморно и успяхме да опровергаем всички фалшиви новини, че в България се убиват журналисти заради работата им, както и да спомогнем за постигането на бърза осъдителна присъда“, категоричен беше Маринов.

Случаят с наркотиците край Шабла тръгва от разследване на румънските власти. Те ни предупредиха, че наркотици могат да изплуват и на нашето крайбрежие. Аз веднага разпоредих засилено наблюдение на морското крайбрежие. Към момента нямаме данни за българи, които да участват в тази мрежа“, разкри министър Маринов.

„Телефонните измами са сериозен бич. Лошото е, че най-често жертви стават възрастни хора. Тук говорим за престъпна мрежа, която има голям обхват. Телефонните обаждания се извършват от Румъния. След направен анализ със специализираната прокуратура решихме да работим по тези случаи като с организирани престъпни групи. Направихме добра координация и с румънските служби. По този начин сме предотвратили голяма част от тези измами и трябва да продължим да работим по този начин. С последната рвализация смятам, че ударихме най-високите нива на тази организирана престъпна група. По данни те са успели да откраднат над 2 млн. лева. В момента тече разследване за законността на къщите и имотите на тези хора„, обяви вътрешният министър.

„Борбата с престъпността по малките населени места е точка в управленската програма и ние я изпълняваме. Отчитаме намаление на кражбите и грабежите по селата“, похвали се Младен Маринов.

Имаше напрежение по българо-гръцката граница с този поход на мигрантите. Към момента има затишие, но идва пролет и може да има засилване на мигрантската вълна. Взели сме всички мерки за засилване на охраната на границата и водим борба с каналджиите, които се опитват да превеждат нелегално мигранти през границата“, .

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име