Intrigi.bg Политика Михаил Миков: МВР е подложен на голям натиск при опазването на обществения...

Михаил Миков: МВР е подложен на голям натиск при опазването на обществения ред

107
0

От МВР се иска твърдост, иначе протестите няма да се овладяват. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков в „Денят започва“ по БНТ.

„Обществото трябва да се изясни какво иска – полиция, която да може да респектира престъпността и противообществените прояви, или такава, която ще спазва стриктно правилата, но няма да може да овладява тези протести. Ако бяха изпуснали да запалят още 10 коли щяха да ги обвинят, че не са действали твърдо“, допълни Миков.

Той коментира и уволнението на заместник министъра на МВР Стоян Темелакиев веднага след протеста срещу БФС.

„Смятам, че винаги, когато се случат такива събития, първото нещо, което се прави, е да потърсят вината в МВР. Имало е много такива случаи и преди“, каза Миков.

Михаил Миков обясни, че МВР е подложен на голям натиск при опазването на обществения ред.

„От МВР се иска твърдост в прекратяване на противообществените прояви, разкриване на престъпността, но когато се случат събития като този протест надделяват гласовете за превишаване на полицейски правомощия. МВР има изключително добра система за разследване на полицейските нарушения“, заяви бившият министър на вътрешните работи.

Миков подчерта, че у нас е прието за нормално т.нар. „фенски организации“ да извършват чисти хулигански прояви постоянно. „Обществото ни е силно безкритично“, подчерта той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име