Intrigi.bg Политика Михаил Миков: БСП и ГЕРБ винаги са имали годежари преди и след...

Михаил Миков: БСП и ГЕРБ винаги са имали годежари преди и след избори

70
0

Бившият лидер на БСП Михаил Миков се включи извънредно в БНР, след като преди това Тошо Тошев разказа как Бойко Борисов го е помолил да предаде на тогавашния червен председател идеята за обща коалиция. Журналистът дори допълни, че Миков е бил в кабинета му. Бившият лидер обаче не си спомня за подобно нещо и е категоричен, че когато имали да си казват нещо с Борисов, са се чували по телефона. 

„Имаше много годежари и преди, и след изборите. Аз никога обаче не съм влизал в кабинета на Тошо Тошев. Нещата бяха пред цялата публика. Включително сме водили директни разговори с Бойко Борисов в кабинета на Янаки Стоилов в НС, след което дадохме пресконференция. Изпълнителното бюро имаше ясна позиция по въпроса. Така че такива годежарски теории нямат място“, коментира Миков.

„Не си спомням Тошо Тошев да ми е предавал думи на Бойко Борисов. Не виждам и каква е необходимостта от подобно нещо, след като аз и като председател на НС съм имал директни разговори с г-н Борисов. Винаги може да си вдигнем телефона и да си говорим. Много ясно си спомням, че на Изпълнителното бюро и преди, и след изборите не е имало идея БСП да се коалира с ГЕРБ. Никога не е имало и разговори за министерски места. Единствено, което ми предложи Бойко Борисов, е председателския пост в Народното събрание, но му казах, че и дума не може да става. И в момента няма как БСП да управлява с ГЕРБ, която има за свой коалиционен партньор СДС. Това поставя под съмнение политическите принципи на такава коалиция“, каза още Миков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име