Intrigi.bg Крими Митьо Очите се изправи срещу стрелеца си

Митьо Очите се изправи срещу стрелеца си

2020
0

Простреляният Димитър Желязков-Митьо Очите лично поема контрола върху процеса срещу бандата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Досега Очите се бе явил само на едно от заседанията в Специализирания наказателен съд. Тогава обаче той бе доведен почти насила и в качеството му на свидетел. Желязков е частен обвинител и има право да присъства като страна в съдебния процес, но той предпочита да изпраща своите адвокати, пише „Флагман“.

След задържането му в Турция и екстрадицията му в България миналия месец обаче Митьо Очите вероятно е решил, че може да разнообразява ежедневието си, като се възползва от правото си да контролира процеса в лично качество. Днес той бе доведен от ареста в Специализирания наказателен съд за поредното заседание по делото срещу групата на Божо Кравата. На влизане в съдебната зала Митьо Очите „фиксира” подсъдимия за стрелбата срещу него Георги Иванчев.

Димитър Желязков потвърди пред репортерите в съда, че е имал хипертонична криза. На делото са разпитвани свидетели, сред които и един анонимен. Митьо Очите се яви с експресивния си адвокат Илиан Василев, който пак предизвика напрежение в залата. Припомняме, че подсъдими са 10 души. С постоянна мярка „задържане под стража” от групата на Божо Кравата са трима – стрелците Георги Иванчев и Тодор Славов, както и Иван Терзийски, който пак бе задържан наскоро заради хулигански прояви и държане на наркотици. В съда днес първо бяха доведени тримата арестанти от групата на Божидар Кузманов. Малко след това в съдебната зала бе вкаран и Митьо Очите.

Припомняме, че той бе прострелян тежко в ресторанта “4 you” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г. при сблъсък с Божо Кравата и хората му. За стрелец срещу Очите е сочен Георги Иванчев. При патакламата тогава бе убит Александър Алексиев-Сашо Водолаза. Според прокуратурата килърът е Тодор Славов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име