Intrigi.bg Крими Митьо Очите остава за постоянно в ареста.Още интересни подробности

Митьо Очите остава за постоянно в ареста.Още интересни подробности

451
0

Специализираният съд остави за постоянно Димитър Желязков в ареста.Съдията рещи,че въпреки здравословните му проблеми,той може да остане в килията.

Бос на знаков хотел в Слънчев бряг заковава Митьо Очите!

Престъпната дейност на Димитър Желязков-Митьо Очите е започнала веднага след излизането му от затвора преди повече от 3 години. Това стана ясно по време на заседанието в Специализирания съд в столицата. По думите на прокуратурата в досъдебното производство са разпитани редица свидетели, повечето от които защитени, пише „Трафикнюз“. От събраните доказателства става ясно, че дясна ръка на Очите е бил мъж, с прякор Рачо. Групата на Желязков е палила, заплашвала и разпространявала дрога, а решенията за всичко е взимал и нареждал самият Димитър.

За мокрите поръчки, свързани с палежите, се е заплащало по 1500 лева. Авторите на посегателствата са избирани по начин, чрез който ако бъдат спипани, да не се стигне до Митьо Очите и хората му.

В съдебна зала бяха представени изисканите от магистратите писма от следствения арест, описващи медицинският преглед, извършен снощи. В листите е описано, че Желязков е  в добро състояние, контактен и няма нужда от специфична медицинска грижа. Представени бяха и експертизи от ТЕЛК, в които е констатирано, че мъжът е с 96 % нетрудоспособност. Пледоариите на прокуратурата продължи и с доказателства, свързани с нарко разпространението. Очите е гарантирал за стоката си, споделяйки на клиентите, че е директен внос от Турция.

В крайна сметка съдът остави без уважение искането на Желязков за по-лека мярка. Магистратите постановиха „задържане под стража” спрямо него, макар по думите им няма данни Очите да е искал да се укрие. Според тях има обосновано предположение за авторството на деянията, за които е обвинен и има реална опасност от извършване на друго престъпление. Няма за момента изготвена експертиза, която да показва, че Желязков не може да остане в ареста.

Криминалистът Ботьо Ботев със сензационна версия за Митьо Очите и защо Турция го държа 6 месеца в зандана 

Екстрадицията на Димитър Желязков – Митьо Очите е една нормална процедура. Престоят му в Турция вероятно е бил използван за събиране на информация. Това коментира пред Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев.   „Не е трайна, че Очите е свързан с една трансконтинентална организация, особено с Турция“, посочи той.   „Митьо беше едно обикновено момче, занимавал се с най-обикновени работи в младите си години“, коментира Ботев. Според него „издигането“ му в ъндърграунда станало, след като „влязъл в контакт с хора, на които бил полезен към онзи момент с онова влияние, което се изграждало по това време“.   Ботев припомни, че Димитър Желязков е започнал като организатор на цветарките по заведенията в Слънчев бряг. „Аз съм бил свидетел, когато той лично е влизал при различни управители и са го гонили“, каза той.

„Той е непредсказуем“, посочи Ботев по отношение на Желязков. „Прекалено много се говори за личността Желязков. Такива като него са много“, добави той.   Ботев коментира и атентата срещу Желязков, при който загина съпругата му. „Взривът, който стана, беше организиран за него, пряко за него. Имаше предшестващи обстоятелства“, каза криминалистът, който е разследвал инцидента.   „По едно стечение на обстоятелствата този, който е натиснал копчето, вероятно е сбъркал Очите с един от тези, които са били там. Това е един от най-тежките случаи в България“, посочи Ботев.   По думите му, Желязков „би трябвало да преосмисли много неща, свързани с дейността си. След оценка на всички събития дали той в това здравословно състояние може да продължи в този вид и в тая дейност, която се осъществява“.

Ботев изтъкна още, че прекалено много се говори за самата екстрадиция, но в миналото има по-тежки престъпления от тези, за които сега е разследван Очите. „Трябва да има професионална памет от службите, които работят“, каза той и намекна, че в полезрението на службите са попадали и други интересни личности.     На въпрос дали Желязков е сътрудничил на службите той отговори: „Може би се е получавало обратното – че той е получавал информация от службите“. Въпреки това той беше категоричен, че над Очите не е имало полицейски чадър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име