Intrigi.bg Политика Мис ГЕРБ в НС с общински съветник от БСП – шеф в...

Мис ГЕРБ в НС с общински съветник от БСП – шеф в Титан, докато мъжът й е в испански затвор за наркотрафик

3248
0

Мъж в испански затвор за наркотрафик има новата звезда на ГЕРБ Славена Точева, избрана за народен представител във Варна с повече преференции от здравния министър Ангелов и с явната и неслучайна подкрепа на хората на местния бизнесмен Дидо Дънката. Това съобщава ”19min.bg”.

Нейната удивителна история ни беше разказана от върховете на бизнеса във Варна и Шумен, където тя е позната по господата до нея.  Когато човекът, от когото красавицата има дете попада в испанския затвор – ако се вярва на деловите хора от морската столица, тя става близка с Христо Николов. Неговата съдба е удивителна: от шофьор на червения кмет Краси Костов, явно поради много информация и лоялност, той е издигнат до общински съветник от БСП.


Кметът обаче се изпокарва с тогавашния силен човек в левицата като неин оргсекретар и също така местен депутат Димитър Дъбов, което не му донася следващ мандат, а властта преминава в ГЕРБ. Шофьорът му – общински съветник пък, сигурно поради някакви посреднически заслуги, се озовава шеф на Титан БКС. Това е почистващата фирма в града, част от групата от дружества с подобна дейност, позната и в София и много близка до ГЕРБ, където в работата съдружници са и братя Домусчиеви.


Всичко е чудесно, докато не се разбират разни неприятни несъответствия в декларираните количества боклук и реално постъпилите, като разликата е в полза на големи фирми от региона като Мегле, на които са спестени известни разходи, които събрани и изчислени в пари са в сериозен размер. И шофьорът – общински съветник – мениджър се разделя със своята позиция.
Някъде в този момент нишката между новата Мис ГЕРБ и Христо Николов се скъсва.

 
Следва  съдружието със сина на лидера на ДПС в морската столица Ведат Саккалъ. Впоследствие тя прехвърля на партньора си дяловете от фирмата.


И е отворена нова страница. Шампионката по преференции във варненската листа на ГЕРБ фигурира в медиите само по един повод. Той е светски. Представлява Клуб Сенсо – ще рече усещане, сетиво в превод от италиански, в журито на конкурса Мис Варна. Тя се води хостеса в клуба на Милен Райков – Мушо, който пък наследява бизнеса на скандалния Боби Манджуков. Напомняме – той поиска, но не получи милионите си от банката на Петя Славова, която му върна само лихвите. А след като Боби Манджуков направи случая медийно и прокурорско достояние, бе убит. Както всички подобни, и това покушение остава неразкрито и до ден – днешен от тогавашното и сегашно управление.

Там някъде, след епизода Сенсо – Мушо, на хоризонта се появява Дидо Дънката – отдавна известен играч в морската столица, който даже проправителственият сайт ПИК свързва с контрабанда на цигари и други работи, а доста национални и местни медии пригласят. По времето на кабинета Орешарски Дънката е смятан за кардинала на варненския лидер на БСП Борислав Гуцанов – Медузата. А поради личния му министър в онова правителство – Анелия Клисарова, второто по бюджет министерство – на образованието и науката, е обхванато от варненския октопод.


Интересно е, че сегашният министър на образованието и науката Красимир Вълчев, който е новоизбран депутат от ГЕРБ, а и също е от Варна, беше част от този ръководен екип като главен секретар на МОН. И много обичаше по онова време да говори за „приличие”, както 19 минути свидетелства.


Понеже сега варненската листа на ГЕРБ е редена от близкия приятел на Красимир Вълчев – Влади Горанов, лесно е да се намери логиката в иначе нелогичното предложение напълно неизвестна досега за обществеността дама с квалихикация на хостеса, изобщо да влезе в предложенията за народни представители от управляващата партия.
До неотдавна Горанов управляваше министерството на финансите, към което са митниците, и един такъв реверанс от негова страна изглежда най-меко казано твърде подозрителен, като се има предвид творческият път на Дънката.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име