Intrigi.bg Крими Мистерия с ареста на Арабаджиеви

Мистерия с ареста на Арабаджиеви

528
0

Пълна мистерия след ареста на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Въпреки че в понеделник испански съд трябваше да реши дали двамата остават в ареста, засега няма официална информация за тяхната съдба, предаде NOVA.

Най-вероятно искането ще се гледа в Специализирания съд, който се намира в Мадрид. Към момента няма отговор от съда за това кога е насрочено заседанието. От българската прокуратура също казват, че не знаят датата, а и испанският съд е длъжен да ги уведоми само за решението, но не и да им даде подробности относно предстоящото заседание. 

В понеделник се очакваше да се гледа мярката за неотклонение на семейството, тъй като това е процедурата според испански адвокати. Екипът на NOVA попита всички съдилища в Барселона дали такова заседание се е състояло и всичките те отрекоха.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани в Испания преди дни. Двамата са установени в жилище, което се ползва от български гражданин, намиращо се в Кабрера де Мар в близост до Барселона. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Претърсено бе и жилището, използвано от него.

Полицията издирваше хотелиерите от септември. За тях има и издадена и европейска заповед за арест и са обявени за издирване от Интерпол в края на 2018.

Съпрузите са обвинени в участие в престъпна група, укриване на данъци и пране на пари. В ареста е едно от децата им – Вълчо, който ще отговаря пред съда за пране на пари.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име