Intrigi.bg Крими Миро на Мара Отварачката се оказа мошеник! Уличиха го в скандална схема...

Миро на Мара Отварачката се оказа мошеник! Уличиха го в скандална схема с коли-двойници!

199
0

В скандална схема с коли бе уличен мъжът на фолк певицата Мария – Мирослав Соколов. Миро Дзвера, както е по-известен, се оказа не бизнесмен, а обикновен измамник, който печели парите си от ощавени застрахователи, разкрива „Уикенд“.

Разплитането на плана започва, когато в края на есента негов авер твърди, че по време на обяда му в заведение за хранене, разположено в близост до парламента, лъскавото му Porsche е откраднато. Служителите на обаче се усъмняват, че точно в този район някой би си позволил подобна дръзка кражба.

Разследването показа, че управител на фирмата-собственик на колата е именно Мирослав Соколов. Освен това е установено, че дружеството на Соколов притежава три допълнителни автомобила, които са идентични във всички аспекти, включително марка, модел и цвят. При по-нататъшна проверка в КАТ става ясно, че няма данни, че три от четирите автомобила на Миро Двера са преминали през необходимите процедури в КАТ, камо ли да има доказателства за вноса им у нас.

Става въпрос за т.нар. „коли-двойници“. В тази сложна схема са замесени не само корумпирани служители на КАТ, но и фалшификатори на документи от Пазарджишко, както и собственик на автокъща в южната част на София. Тяхното сътрудничество доведе до измамната регистрация на тези автомобили от висок клас. За да се затвърди легитимността им, всеки от тези „двойници“ е официално регистриран с български регистрационни табели и придружен с валидни документи за собственост. Впоследствие превозните средства са застраховани в местни клонове на известни международни застрахователни компании.

ГДБОП вече усърдно събират доказателства за незаконните начинания на Соколов и според достоверни източници тече подготовка за задържането му. Свидетел е един от ужилените – известен бизнесмен, близък на Миро.

Дори Мария, която за съжаление многократно понасяше шамарите на Миро Двера, е склонна да съдейства на полицията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име