Intrigi.bg Булевард Мира Добрева изгонена от БНТ

Мира Добрева изгонена от БНТ

454
0

Пореден удар от ръководството на националната телевизия понесе Мира Добрева. Тя отново остава без работа, защото предаването „БНТ на 60“ спира да се излъчва. Последното издание беше на 19 декември, а през Новата 2022 г. епизоди няма да се снимат и форматът изобщо не присъства в програмната схема на телевизията.

Изпадането на Мира от ефир дойде само 2 месеца след като титулярният водещ Драгомир Драганов бе сменен от нея. През октомври миналата година от „Сан Стефано“ 29 без никакви предварителни изявления наложиха рокадата. А тя изненада твърдите привърженици на формата, създаден за 60-годишния юбилей на телевизията майка.

Името на Драго Чая продължи да фигурира във финалните надписи, но сред телевизионерите, които работят зад кадър. „Драго направи 150 издания, както и толкова интервюта. Добре е от време на време да променяме лицата, затова е и смяната“, каза Емил Кошлуков за смяната на Драгомир с Мира. Всеобщото мнение на зрителите обаче бе, че Добрева е закопала предаването и е сринала рейтинга му. Мнозина от известните личности у нас също се обявиха срещу нея в социалните мрежи и признаха, че всъщност Драго е бил сърцето на носталгичното шоу. Според други обаче Мира е освежила предаването, което се е нуждаело от промяна.

Самата тв водеща сподели неотдавна, че си остават приятели с Драганов и че няма да го търси за съвети, защото допуска, че е наранен. „Решението кой да води се взема от ръководството на БНТ. Водещият не е човекът, който преценява дали да бъде на екран или не. Като лоялен служител на БНТ се съобразявам с това, което се решава на по-високо ниво“, защити се Добрева след нападките, които получи. Първите два епизода с нея начело бяха с добри резултати, но след това рейтингът ударил дъното. Именно поради тази причина ръководството изчакало да дойде краят на годината и тихомълком да разкара предаването.

Добрева не е реагирала никак добре. Тя е сред най-амбициозните журналистки у нас и трудно понася провалите и лошите коментари по свой адрес. Неведнъж в изблици на гняв Мира си е позволявала дори да обижда свои последователи в социалните мрежи, които ѝ отправят градивни критики. В края на 2021 г. тв водещата се оплака, че не се чувствала достатъчно оценена. „Тази година не получих нито една награда. Няма ме в никаква класация. Не написах нова книга. Публично отнесох много хули. И тъкмо обратно на очакваното, чувствам сякаш съм постигнала повече от когато и да било. Защото имам най-важното: скрепен екип, незлобливи хора, всеотдайни души, ценни приятели. Нима имам нужда от друга награда?“, написа Мира, която пак остава безработна.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име