Intrigi.bg Политика Министър Стоилов сезира ВСС за гражданството на председателя на СГС

Министър Стоилов сезира ВСС за гражданството на председателя на СГС

134
0

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов е изпратил до Съдийската колегия на ВСС данни за противоречие относно гражданството на председателя на Софийския градски съд Алексей Трифонов. Според министъра негова проверка за гражданството на съдия Трифонов е установила, че спрямо масивите за населението председателят на СГС няма българско гражданство.

Стоилов допълни, че при представянето на акта за раждане на Трифонов не са били установени основания за придобиване на българско гражданство.

„Не е посочено основание за създаването. Тъй като той е роден извън страната, трябва да е придобил друго гражданство“, коментира Янаки Стоилов и допълни, че очаква Съдийската колегия да се произнесе по случая.

По повод оспорването на конкурсната процедура за назначаването на Алексей Трифонов за председател на съда ВАС е постановил, че той притежава българско гражданство.

„Съдът няма право да установява гражданство. Има известно противоречие между това, което се съдържа в масивите за населението и това което е постановил съдът“, каза правосъдният министър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име