Intrigi.bg Политика Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подаде оставка

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подаде оставка

328
0

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието след разговор с министър-председателя Бойко Борисов. Решението на премиера дали да приеме оставката ще бъде взето след разговори с коалиционните партньори, се казва в съобщение на Министерския съвет.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов вече посочи, че според него тази оставка е грешка. Но обяви, че ако тя е личен акт, няма да има много ходове. А коалиционният съвет на управляващите ще е в началото на следващата седмица.

Коментар по темата направи и транспортният министър Росен Желязков, който присъства на откриването на третия метродиаметър в София.

„Оставките са личен акт, а премиерът е човекът, който ги предлага на Народното събрание. Доколкото разбирам, а така е и по коалиционно споразумение, това предстои след разговори с коалиционните партньори“, каза той.

„За мен е изненада тази оставка на министър Данаил Кирилов“, заяви депутатът от „Обединени патриоти“ Християн Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание. Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

„Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му. Не откривам съществени пропуски в неговата работа. Като правосъден министър той се справя добре“, категоричен беше Митев.

Данаил Кирилов е български юрист и политик. Служи като народен представител от парламентарната група на ГЕРБ в 42-ро, 43-то и 44-то Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси от ноември 2014 г. до април 2019 г.

На 5 април 2019 г. Кирилов бе избран за министър на правосъдието от 44-ото Народно събрание и пое поста след Цецка Цачева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име