Intrigi.bg Спорт Министерството на спорта даде знак, че ЦСКА ще може да реконструира „Българска...

Министерството на спорта даде знак, че ЦСКА ще може да реконструира „Българска армия“

173
0

Министърът на спорта Радостин Василев е обсъдил с главния архитект на София Здравко Здравков възможностите за реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“.

На срещата са присъствали и представители на Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община. От министерството дават знак, че ЦСКА ще има възможност да модернизира изцяло стадиона.

„Бяха дискутирани възможности, касаещи бъдеща цялостна реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“, съгласно проекта за Подробен устройствен план на парк „Борисова градина“. Бяха детайлно разгледани издадените до момента документи, както и обхватът на бъдещата реконструкция и предстоящото обществено обсъждане на ПУП на парк „Борисова градина“, посочват от министерството (ММС).

На срещата е уточнено, че на 12 септември 2019 г. е издадена виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“, според която няма пречка да бъде депозирана и одобрена проектна документация от Столична община за реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“ в съответствие със съвременните изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи от най-висока категория, добавят от ММС.

От министерството посочват, че притесненията на единия от собствениците на футболния ЦСКА Юлиян Инджов са „категорично неоснователни“. В дните преди Коледа след среща в министерството той заяви, че в клуба се опасяват, защото на „Българска армия“ могат да се извършват само ремонтни дейности и навеси на трибуни, които няма да удовлетворят изискванията на ФИФА и УЕФА.

Василев организира среща с представители на Столична община и ЦСКА на 11 януари.

От ЦСКА няколко пъти изтъкваха, че имат желание сами да модернизират стадиона, като искат съдействие от държавата единствено разрешение да го направят. Собственикът Гриша Ганчев определи построяването на нов стадион като голямата кауза в живота му.

От месеци се очаква министерството и ЦСКА да изчистят отношенията си и да пристъпят към учредяване на съвместно дружество, за да се премине към следващ етап в подготовката за модернизацията на „Българска армия“. Ганчев посочи, че в момента изграждането на съоръжението би струвало около 45 млн. евро. „Има си проект, има срокове всичко – трябва да бъде пуснат през 2023 г.“, посочи бизнесменът преди Нова година.

В следващите дни предстои обсъждането на устройствения план за Борисовата градина.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име