Intrigi.bg Актуално Милица осъди болницата, в която й отрязаха гърдата без нужда

Милица осъди болницата, в която й отрязаха гърдата без нужда

401
0

Милица Аргилова  трябва да получи 50 хиляди лева обезщетение от УМБАЛ „Канев” защото неправомерно е отрязана й дясната гърда, научи HotArena.

В началото на 2018 година младата дама напипала бучка в гърдата си и е посъветвана образуванието да бъде отстранено оперативно. По нейни думи след интервенцията лекарите й казват, че резултатите от биопсията е злокачествен и има рак. Затова се налага мастектомия ( частично или изцяло отстраняване на млечната жлеза при жените).  И в момент на шок и битка за живота си и тя се съгласява. След зловещата интервенция младото момиче си прави изследвания в Англия,  където работи и живее и се оказва че образуванието е предраково и  мастектомията е била излишна.

„Отрязаха ми дясната ми гърда, а се оказа че нямам рак. Всичко се срина, изгубих желание да живея“,  заяви преди време пред „България Днес” Аргилова. Младото и красиво момиче започва съдебна битка срещу болницата в Русе. И вчера беше обявено решението на първа инстанция. Според съда лекарите не се съобразили правилата за диагностика и лечение на онкоболен пациент. Магистратите приемат, че в конкретния случай е допусната лекарска грешка, в резултат на което на Милица е направена радикална операция, която е  могла  да се избегне или да се отложи във времето. Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

От лечебното заведение отказаха да говорят за казуса.

„Болницата няма да коментира и все още не е взела решение дали ще обжалва, тъй като до момента при нас не е получено официално решение на съда. Госпожата е решила да търси правата си в съда като във всяка демократична държава  всеки има право на това“, заявява пиарът на университетската болница „Канев” Стела Кръстева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име