Intrigi.bg Спорт Милиард и половина ще стъпят на Лаута

Милиард и половина ще стъпят на Лаута

280
0

Футболисти на обща стойност 1 милиард и половина лева ще стъпят на Лаута на 17 септември. На толкова са оценени възпитаниците на легендарния мениджър Жозе Моуриньо от специализирания сайт за трансфери. Transfermarkt. Самият Моуриньо не влиза в тази сума, но със сигурност би добавил значителна стойност към нея. 

Най-скъпият играч на шпорите безспорно е капитанът Хари Кейн. В началото на годината от клуба му поставиха цена от 200 милиона паунда. Това значително охлади мераците на Реал Мадрид и още няколко европейски гранда да привлекат английския национал. От Transfermarkt са малко по-пестеливи към К​ейн и определят, че за момента той струва 120 милиона паунда. По всяка вероятност това се дължи на факта, че мощният таран бе преследван от доста контузии в последно време. 

Второто място в тази класация си поделят двама играчи на шпорите. Това са Хон мин Сон и Деле Али. Те са оценени на по 125 милиона лева от Transfermark. Специалистите на сайта са поставили на трето място Давинсон Санчес. Бразилецът струва 92 милиона лева. 

Тангури Ндомбеле заема четвърто място според Transfermarkt. Халфът струва 88 милиона лева. Малко „по-евтин“ е наскоро привлеченият Джовани Ло Селсо. Според специалистите неговата цена е 78 милиона лева. 

Колкото и относителни да са сравненията с родния футболен пазар, ще споменем, че Локомотив продаде любимеца на черно-бялата агитка Ален Ожболт за около 750 хиляди лева през зимната пауза, а преди седмица защитникът Йосип Томашевич отиде в Атромитос за 200 хиляди лева. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име