Intrigi.bg Куриози Милиардер раздава $9 млн. на последователите си в Туитър

Милиардер раздава $9 млн. на последователите си в Туитър

472
0

Японски милиардер ще раздаде над 9 милиона долара на 1000 души от своите последователи в Туитър, за да разбере дали парите ги правят по-щастливи, съобщи Си Ен Ен.

Юсаку Маеваза, онлайн магнат, ще раздеди 1 милиард йени (около 9 млн. долара). Всеки победител ще получи около 1 милион йени или проблизително около 9100 долара. 

„Това е сериозен социален експеримент“, заяви Маеваза в Ютуб и добави, че иска да привлече интереса на учени и икономисти. Във видеото, обясняващо конкурса, милиардерът призова последователите си да похарчат парите „както искат“.

Всички, които искат да получат малка част от богатството на Юсаку Муеваза, трябваше да последват Туитър профила му и да споделят туита му преди полунощ на 7 януари. 

Повече от 4 милиона души се включиха в експеримента и споделиха неговия пост. Лотария ще определи победителите, като Маеваза лично ще ги уведоми в съобщение в рамките на два до три дни. Милиардерът заяви, че след това ще се свърже с късметлиите, за да ги попита за въздействието, и призова социалните учени да помогнат за анализиране на резултатите от експеримента.

Юсаку Маеваза направи същия екперимент и през януари 2019 години, когато раздаде на 100 свои последователи 100 милиона йени (914 хидяли долара). С това той счури рекорд – неговият пост беше споделен от над 4 милиона пъти. 

Според Форбс богатствоно на Маеваза възлиза на 2 милиарда долара. Милиардерът ще бъде първият частен пътник, който ще лети около луната със Спейс Екс (SpaceX) на Илон Мъск. Японецът е известен с големите си разходи за покупка на произведения на изкуството и на спортни автомобили.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име