Intrigi.bg интриги Местата, на които тя е персона нон Грета

Местата, на които тя е персона нон Грета

702
0

Наближава Коледа и светът е притихнал в очакване на Рождеството. Но има още един повод планетата Земя да ни се струва по-спокойно място тези дни – Грета Тунберг се прибра в родния Стокхолм, където ще прекара празниците със семейството си.

Така в рамките на поне седмица темите за климатичните промени и наближаващия Апокалипсис ще заглъхнат.

Но празниците ще отминат и Тунберг отново ще тръгне по белия свят да проповядва идеите си. Има обаче места, където е по-добре тийнейджърката да не стъпва, защото там е, така да се каже, персона нон Грета.

Ето някои от тях:

БДЖ

Грета вече имаше едно неприятно изживяване във влак, което надлежно документира в снимки и клип. Влакът, както стана ясно, беше на Deutsche Bahn, където й се наложи да попътува, седнала на пода. Здравият разум нашепва, че щом в немските железници не ти е особено комфортно, препоръчително е дори да не припарваш до българските.

В България да седиш на неудобно място във вагона може да се окаже най-малкият проблем. Напълно възможно е влак така и да не дойде или да дойде, но не след 10 минути, а след три часа и 10 минути. Единственото положително в подобен евентуален развой на събитията е, че Тунберг ще оцени пунктуалността на Deutsche Bahn.

Лошото е, че поради липсата на влак отново ще й се наложи да търси лодки на монакски принцове и катамарани на Instagram инфлуенсъри, за да стигне от точка А до точка Б.

Захарна фабрика/ Факултета…

… или който и да било друг квартал, подпомогнал сгъстяването на въздуха с ФПЧ. Видът на десетки кюмбета и напълно самоделни печки, в които се гори всичко – от дограми до парцали – докарва до нервен колапс дори и по-издръжливи индивиди. Питайте кмета Фандъкова, ако не вярвате.

Тунберг сама споделя, че след като на 7 години е прочела книга за промените в климата, не е спала дни наред. Ако види какво се случва във въздуха над Захарна фабрика и Факултета, може би няма да мигне с години.

Любителски фест на почитателите на Volkswagen

В България обичаме старите коли (сетете се само колко се сърдим, ако някой се опита да ограничи карането им), а на места като VW феста направо ги обожават и боготворят. Коли на възраст под 10 години са абсолютна рядкост, а по по-възрастните им събратя подобренията се изчерпват с нова боя и заден спойлер от сто процента нерециклирана пластмаса.

С други думи, двигателите на фестивала бълват изгорели газове на килограм, а въглеродният им отпечатък е с размерите на футболно игрище.

Коледа в България

Шведската тийнейджърка е заклет веган, така че в близките няколко дена е по-разумно да си стои в Стокхолм и да не идва към Източна Европа, било то и с влак. Причината е, че на Балканския полуостров ще се състоят десетки жертвоприношения на невинни прасета.

Събитието „колене на прасе“ не е за хора със слаби сърца, какво остава за 16-годишни скандинавски вегани.

Норвегия

В България това го знае всяко хлапе – Норвегия е зла държава, в която, ако пуснеш детето ти с неизгладени дрехи, то не се прибира. Вместо това идва Барневернет, взима го и го дава на чернокожа гей двойка. Грета от своя страна има навика да ходи с доста небрежен вид, което е предпоставка да бъде отнета от семейството й, нищо че са милионери.

Освен това семейство Тунберг оставя дъщеря си спокойно да отсъства от училище – втора причина шведката моментално да бъде въдворена при приемни родители.

И тъй като не искаме нито една от тези злини да я сподели, просто я призоваваме – мила Грета, не ходи на посочените от нас места.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име