Intrigi.bg Актуално Местан: Няма да поема чужда вина, фактите за катастрофата са грубо манипулирани

Местан: Няма да поема чужда вина, фактите за катастрофата са грубо манипулирани

696
0

Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема чужда вина. Това заяви Лютви Местан по повод катастрофата с негово участие, при която загина бебе.

„Месеци наред се разпространяваше снимка на ударената моя кола, за да докажат че са се движели в една посока – към Гърция. Бях ударен челно, след като бях завършил маневрата и бях освободил лентата на другия шофьор. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или предимство в чужда лента. Тези факти бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа“, каза още той пред bTV.


„Обвинен съм, че не съм спрял на „Стоп“. Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи репресия и ми отне правото на справедлив процес. Още на първия ден ми отнеха шофьорската книжа на основата на клеветнически обвинения“, коментира Местан.


„14 са тежките обвинения за скорост на пътя на другия шофьор – Юсеин Ахмед“, заяви бившият политик.

„Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани. Искам само справедлив и обективен процес. Унищожиха се доказателства по катастрофата – там където имаше 3-метрови храсти, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след катастрофата, за да докажат, че съм имал видимост“, каза Местан.


„Не съм се срещал със семейството, не искам и да се срещам. Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Ще съдя прокуратурата за клевета, но след като приключи процесът по катастрофата“, допълни още той.


Лютви Местан коментира и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов: „Кой има политически интерес от скандал покрай снимките на Борисов? Премиерът изброи много имена, но след над 10 години управление си няма и на идея, кой може да е този човек. Кой технически има възможност да направи снимки на премиера? Това има значение от начина на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези снимки, може да каже самият премиер“, завърши Местан.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име