Intrigi.bg Актуално Месечна прогноза за времето

Месечна прогноза за времето

695
0

Средните климатични максимални температури за месец ноември са между 9 и 14 градуса, а средните минимални – между 1 и 6 градуса. Валежните периоди през месеца са между 3-ти и 5-ти и от 15-ти до 18-ти ноември.

По-топлите дни с температура над 16 градуса са обикновено през първата половина от месеца, а в края на ноември вероятността за температури около нулата се увеличава значително.

През ноември тази година средната месечна температура в повечето райони ще бъде около нормата, а в тези с повече мъгли, обикновено най-ниските части на релефа, да бъде малко под нея – 7 до 12 градуса. Валежите ще бъдат под климатичните норми.

След застудяването в края на октомври, ноември ще започне със студено и предимно слънчево време, с условия за краткотрайни сутрешни мъгли. Облачно с превалявания ще бъде около 5 и 6 ноември.

В периода 8 до 16 ноември времето ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост.

Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа са до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 10, 15 градуса.

Валежи и захлаждане се очакват от 17 до 20 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 7 – 13 градуса.

Нови валежи и чувствително понижение на температурите се очаква около 24, когато по високите полета в западните райони ще превали и сняг. От 27 до края на месеца есенните дъждове ще бъдат често явление, с по-интензивни валежи около 29 ноември.

Първите валеж от сняг и в населените места се очакват от 28 до 29 ноември.

Народна метеорология

Ясно ли е на Въведение Богородично – зимата ще е студена

Народната метеорология включва прогнози за времето, които са основани на традиционните познания и наблюдения върху движението на небесните тела, атмосферните явления, поведението на животните, състоянието на дърветата и растенията.

Слаба зима през ноември води до неплодородие. Ако на Свети Архангел Михаил (8 ноември, б. р.) е ясно и падне слана, зелето ще е добро и до първи декември няма да вали сняг.

Каквото е времето на Въведение Богородично (21 ноември), такова ще е и през цялата зима. Кога е облачно срещу Въведение Богородично, зимата бива мека, кога е ясно – много студена.

Геомагнитна активност

Стресът е най-силен през третата седмица

Месецът ще започне със слаба геомагнитна активност. Временно геомагнитната активност на 7 ноември ще се повиши като на Балканите не се очакват магнитни бури. От 17 до 24 ноември се очаква повишена активност, на 23 ноември с условия за слаби геомагнитни бури и на средните ширини, включително и на Балканите. Магнитните бури причиняват сериозен стрес за тялото на огромен брой хора. А мелатонинът е хормонът, отговорен за адаптацията. Значителните геомагнитни смущения почти винаги причиняват нарушения в ежедневните биоритми на човешкото тяло. След 24 ноември земното магнитно поле ще със слаб интензитет и през повечето дни ще бъде спокойно. Временно усилване се очаква около 28, като на Балканите не се очакват геомагнитни бури.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име