Intrigi.bg Политика МВР ”страхува” застъпниците за Божков (СНИМКИ)

МВР ”страхува” застъпниците за Божков (СНИМКИ)

294
0

МВР започна да привиква десетки хора, декларирали, че искат да бъдат застъпници и да гарантират честния вот. Любопитното е, че всички „профилактирани” са регистрирани от партията на Васил Божков „Българско лято”, която се явява с мандатоносител БНО. С партията се е свързала жена, която разказва, че призовката ѝ е връчена в 8:30 сутринта и е трябвало да бъде в 9 в полицията. Затова дори на Румяна Станкова се наложило да отиде с детето си.

.
От „Българско лято“ съобщават, че днес са привикани в местната полиция всички техни застъпници в Ямбол и областта. Все още няма конкретна информация дали това ще стане практика и в останалите места на страната.


„Бухалките на хунтата продължават. Всеки от застъпниците ни в 31 МИР – Ямбол е повикан лично, за да даде показания, защо се е записал доброволно в защита на вота“, съобщават от „Българско лято“. И излизат с конкретно питане: 


„Задаваме въпрос на МВР – Ямбол: това практика ли е за всяка партия?“ 


Въпросът е по-скоро реторичен, тъй като до момента не е имало подобни сигнали, свързани с нито една от останалите листи. Вероятно връзката е, че Васил Божков и „Българско лято“ са откровена опозиция на сегашните управляващи, за разлика от други партии. 


„Българско лято – Ямбол. Бъдете смели!“, завършва съобщението за казуса, с познатия вече слоган, който в случая се оказва изключително на място.


Позиция по случая веднага зае и председателят на „Българско лято“ Борил Соколов, който е кандидат за депутат с №14 и водач на листата в 24 МИР – София. 


„Бъдете смели – да спрем натиска и да си върнем държавата“, написа той в профила си във Фейсбук той. Под публикацията се заформя дискусия. Мъж пише, че това вече се случва не само в Ямбол, а в цяла България. Жена коментира: „Отвратително! Вместо демокрация, вместо свобода на словото и избора, получаваме комунизъм и нарцисизъм. Толкова нагли, толкова лъжливи и самовлюбени политици надали е имало в историята на България!“ Друга дама, която също е регистрирана за застъпник, обяснява, че призовките са получени късно снощи или тази сутрин. Едва когато хората се събрали в полицията установили, че всички са регистрирани за застъпници на една и съща листа, но че никой няма представа, за какво ги викат.

.
.
Очаквайте подробности за случая!

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име