Intrigi.bg Крими МВР проверява за политически чадър над братя от с. Антон

МВР проверява за политически чадър над братя от с. Антон

59
0

Специализирана операция по линия на Криминална и Икономическа полиция се провежда на територията на с. Антон, съобщават от пресцентъра на МВР.

Повод за акцията са медиите публикации, в които граждани от селото свидетелстват за тормоз и заплаха от двама братя земеделци, които бяха задържани за убийство.

В началото на седмицата двамата братя – крупни бизнесмени, бяха арестувани като основни заподозрени за побой до смърт над 28-годишен пастир, който поискал 50 лв. от тях. 

Срещу тях са отправени и твърдения за това, че се ползват с политически чадър от държавни институции – бившето ръководство на МВР в Пирдоп и дори самия кмет. Проверяват се и постъпилите сигнали и жалби и се прави анализ на извършените по тях действия.

При направените справки е установено, че единият от двамата задържани, 40-годишен мъж, е с четири криминалистически регистрации за различни по вид престъпления: противозаконно отнемане на МПС, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици.

Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда.

От началото на 2020 г. досега срещу него са подадени общо седем жалби за заплахи, физически тормоз и дори за търговия с гласове, но при предишното ръководство на РУ-Пирдоп. Над половината от тях са прекратени по различни причини.

Срещу 43-годишния му брат, който е без криминалистически и съдебни регистрации до момента, има един сигнал през 2020 г. от гражданин, че публично е бил заплашен от него на съвещание на земеделските производители, за което е мъжът е бил предупреден от полицията.

След доклад на материалите по случая в Районна прокуратура-Пирдоп преписката е прекратена поради липса на данни за извършено престъпление.

На базата на извършената проверка е видно, че служителите на МВР са реагирали своевременно и професионално в рамките на законовите си правомощия при отработването на всеки един постъпил сигнал, докладвали са по компетентност в прокуратурата, съобразявайки се напълно с последващите указания. Всеки един от сигналите на гражданите е приет с цялата сериозност и по него са извършени в пълен обем необходимите законови действия, се казва в съобщението на пресцентъра на МВР..

Министерството на вътрешните работи приема напълно отговорно опасенията на гражданите за осъществявана престъпна дейност от страна на двамата мъже, прикривана според тях през годините от компетентните държавни органи, пишат още оттам.

В рамките на стартиралата днес мащабната полицейска операция ще бъдат разпитани свидетели, ще се извършат щателни проверки по различни направления с оглед установяване на данни за извършени престъпления и предприемане на последващи действия за привличане към наказателна отговорност при наличие на такива, завършва съобщението на ведомството.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име