Intrigi.bg Актуално МВР вади на пътя всички служби за голямото пътуване по празниците

МВР вади на пътя всички служби за голямото пътуване по празниците

334
0

Bсички служби на МВР ще бъдат ангажирани с контрол на правилата за движение по пътищата преди, по време и след предстоящите коледни и новогодишни празници. Това се разбра днес на пресконференция в дирекция на полицията.

Освен от Пътна полиция, която ще използва и цивилни коли, спазването на пътните правила ще контролират и служители на жандармерията и Охранителна полиция. Основно ще се следи за агресивно каране, шофиране в аварийните лентите, неправилни маневри и превишена скорост.

Общо около 3600 полицаи ще се по пътищата, като най-сериозно присъствие ще има в петък (20 декември), понеделник (23 декември), следващия петък (27 декември) и на 1 януари.

Мобилизирани са всички устройства за контрол на скоростта, които са общо 205. Сред тях има 22 стационарни радара, 32 камери триноги и 148 мобилни станции в полицейските автомобили. От Пътна полиция посочиха, че през миналата година между 21 декември и 1 януари са издадени 12 400 фиша за различни нарушения, 14 хил. фиша за превишена скорост, 4670 акта и са отнети 270 книжки за алкохол или наркотици. На 134 автомобила са прекратени регистрациите, защото са били шофирали от пияни или дрогирани лица.

В София в най-натоварените дни ще дежурят пътни полицаи по входно–изходните трасета, които ще имат готовност да регулират движението. Засилено полицейски присъствие ще има и около търговските центрове.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че традиционната забрани за движение на товарни автомобили с тегло над 12 тона по магистралите и по-натоварените пътища (виж картата) ще е в сила утре от 16 до 20 часа, в събота от 8 до 11 часа, на 23 декември от 16 до 20 часа и на 26 декември от 14 до 20 часа.

Добрата новина за шофьорите е, че по магистрала „Тракия“ няма ремонти, а по „Хемус“ ще остане само стеснението при тунел „Витиня“, след като работата при 20-ия километър ще приключи днес.

МВР вади на пътя всички служби за голямото пътуване по празниците

От Гранична полиция очакват най-сериозен трафик да има по границата с Гърция и в тази връзка призоваха да не се използва само най-популярният пункт към тази страна – Кулата, но и останалите Илинден, Маказа и Капитан Петко воевода. От службата съветват пътуващите да подготвят документите си и да се снабдят с нужните разрешения за извеждане на деца, ако те пътуват само с един от родителите. Информация за натоварването на граничните пунктове ще има на интернет страницата на МВР, като на всеки два часа тя ще се актуализира.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име