Intrigi.bg Крими МВнР не разполага с информация за задържан българин в Истанбул

МВнР не разполага с информация за задържан българин в Истанбул

342
0

Външно министерство не разполага с информация за задържан български гражданин в Истанбул при операция на турската полиция за пресичането на незаконно превозване на оръжие за България.

„В ГК Истанбул до този момент не е постъпвала официална информация за задържан български гражданин“, заявиха за БГНЕС от МВнР.

По-рано вестник „Хюриет“ съобщи, че местната полиция е задържала български гражданин при операция срещу незаконно превозвано оръжие за страната ни.

Пратката е била задържана в Истанбул по време на операция в пристанището „Амбарлъ“, намиращо се в квартал „Бейликдюзю“. Оръжието е открито в контейнер с автомобилни части и включва: един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка. Корабът, който е превозвал оръжието, е идвал от САЩ и е плавал под флага на Сингапур.

Общо са задържани петима души. Според информация на някои турски медии първоначално на пристанището е бил арестуван един български гражданин, който се е опитал да получи информация за провеждащата се операция. Местни медии съобщават, че името на задържания български гражданин е М. М. Владимиров. По-късно са били задържани и други заподозрени за участие в контрабандата на оръжие и срещу тях са започнали съдебни действия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име