Intrigi.bg Крими Мащабна акция срещу наркомафията в България

Мащабна акция срещу наркомафията в България

805
0

При мащабната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу наркоразпространението в страната са задържани 8 дилъри нависоко в йерархията на групата на Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца.

Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство. Това съобщи за NOVA  зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата – в София и в Русе. 

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция отвисоко.

Въпросната наркомрежа е сочена за най-голямата в България, със стотици участници по веригата на територията на цялата страна. Освен с наркоразпространение, разбитата престъпна група се е занимавала с насилствени действия спрямо дилъри, които не са отчитали оборота от продажби. 

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: „Мъжете, които тровят децата ни“. Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

По-рано днес регионални медии съобщиха за полицейски операции край морето и в Пловдив, които вероятно имат връзка с провежданата акция на органите на властта.

Арести се извършват в София, Пловдив и Поморие, както и на други места в страната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име