Intrigi.bg Политика Махнаха и шефа на Разузнаването, той: Кремъл стои зад уволението ми!

Махнаха и шефа на Разузнаването, той: Кремъл стои зад уволението ми!

415
0

“Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл, а също така донякъде и координирани действия с един известен бизнесмен с много обвинения”. Това заяви пред журналисти освободеният шеф на разузнаването Атанас Атанасов.

Добре дошли в Римската империя, императора го знаем – личното правителство всеки ден се грижи да дава хляб, кръв и зрелища, заяви още Атанасов. По-рано днес служебното правителство предложи на президента Румен Радев да го освободи от поста, като за негов заместник беше предложен Антоан Гечев.

Като мотив са освобождаването му беше посочена необходимостта да се гарантира устойчивост на системата за защита на националната сигурност. „Под ръководството на Атанасов е осъществявана дейност по неспазване на презумпцията за обективност и безпристрастност“, коментира говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

„Основната причина за освобождаването ми е дългата ръка на Кремъл и координираните действия с един известен бизнесмен, с много влияние, който може да има връзка с Кремъл. (…) За съжаление, през последните седмици ние сме свидетели на прояви на висши форми на демагогия, популизъм, а според някои индикации и за диктатура“, коментира Атанасов.

Според него става смесване между различите власти и институции, като даде пример с отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име