Intrigi.bg Крими Мафиот храни Банев с мед и конфитюр! Варили си и и кафе...

Мафиот храни Банев с мед и конфитюр! Варили си и и кафе в килията

583
0

С домашен конфитюр и захар на бучки френски мафиот храни в килията задържания за пране на пари и данъчни престъпления олигарх Николай Банев,.

Скандалният приватизатор за над 130 предприятия и съпругата му Евгения бяха закопчани на летището в Ница в края на октомври 2018 г. по искане на българската прокуратура. Те останаха зад решетките на Лазурния бряг, докато чакаха решението на местния съд да бъдат екстрадирани в България, което стана факт в началото на декември 2018 г.

След ареста в Ница съпрузите са разделени. Банева е настанена в женско отделение, а на мъжа й се налага да дели килия с мафиот, родом от остров Корсика, който от десет години е в пандиза. Самият Банев описва в пост във фейсбук принудителното си съжителство с 40-годишния Жак-Шарп. Благодарение на дългогодишния опит на корсиканеца зад решетките българският милионер получава куп битови екстри зад решетките.

След първоначалното стъписване от затворническата килия Банев само за два дни е светнат от „колегата“ си за „всички пробиви в системата и за всички възможности как да я прескачаш и да преживяваш по-добре от другите“. Арестуваният Банев е тикнат в тясно помещение, в което цялата хоризонтална и вертикална площ е заета от 15 кашона, шест чанти и три чувала, собственост на корсиканеца. Затворникът приема радушно Банев. Освобождава малко място за единствената раница на българина и четири рафтчета, на които новакът подрежда бумагите, бележници, пликове, марки, химикалки.

От безбройните кашони корсиканецът измъкна два котлона, три тенджери различен размер и всякакви видове кафета, канела, захар на бучки, мед, конфитюри и какво ли още не за да подсладяване на затворническия живот“, пише скандалният приватизатор в записките си от килията.

В тях уточнява, че единственият начин на заключените да пият кафе бил да си го приготвят с хладка вода от чешмата. Това неудобство мигновено било спестено на олигарха, защото неговият съкилийник бил оборудван дори с кафеварка.

„Луксът“ продължава 40 дни. Когато е върнат у нас, Банев вече не е толкова доволен. Оплаква се от условията в българската килия, но пък за сметка на това успява да се уреди с телефон, което е забранено в нашите арести. От устройството близо месец разследваният за пране на колосалната сума от 1,3 млрд. лв. пише протяжни постове на социално-икономически и политически теми. Публикува ги до Коледа, когато смартфонът му е намерен в кутия от натурален сок в килията му. Пак във фейсбук Банев обяви намеренията на съпругата си Евгения да се кандидатира за евродепутат на предстоящия вот през май.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име