Intrigi.bg Спорт Матеус: В българския футбол има много интереси, включително и икономически

Матеус: В българския футбол има много интереси, включително и икономически

143
0

Бившият селекционер на националния отбор по футбол Лотар Матеус се изказа критично за управлението на българския футбол. Според него много хора в ръководството на БФС поставят личните си интереси на преден план.

Думите му дойдоха в интервю за швейцарския „Блик“ по случай 60-годишния му юбилей. Германецът смята, че България няма никакви възможности срещу Швейцария в предстоящия мач в четвъртък в София, с който се поставя началото на квалификациите за световното в Катар 2022.

„За съжаление нищо не се е променило с годините в България. Трудностите са повече и има много неразбории. Много хора поставят себе си пред футбола. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност – така беше и по мое време, когато бях там“, каза Матеус, който ръководи националния отбор през 2010 и 2011 г.

„Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт“, добави той. Според него България трябва да вземе положителен пример от Унгария, където хората в ръководството са единни и това носи успехи.

В годините Матеус няколко пъти е говорил за проблемите в българския футбол. „Да ви кажа ли защо в България не се получи? В тази страна прекалено много футболисти са, така да се каже, с връзки. Единият е син на президента на футболния съюз (Николай Михайлов), другият е съпруг на дъщеря му (Живко Миланов), трети – друго“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име