Intrigi.bg Политика Марешки: Радев за пореден път показва некомпетентност

Марешки: Радев за пореден път показва некомпетентност

426
0

Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като „дата в срок”, президентът Румен Радев не само умишлено пропусна някои важни детайли, но за пореден път той или някой от екипа му показва некомпетентност.

Веселин Марешки

Това заяви лидерът на „Воля“ и зам.-председател на НС Веселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, цитиран от пресцентъра на партията. Коментарът му е по повод изказване на държавния глава, според когото изборите трябва да бъдат на 28 март 2021г. и че това е срокът. По думите на Веселин Марешки, всяка дата от 26 март 2021г. до 26 май 2021г. също е „в срок”.

„Правомощията на 44-то народно събрание приключват на 26 март следващата година. Според чл. 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Така че варианти за дати има много. Според нас от „Воля“, най-добре е вотът да е на 23 май. Тази дата има няколко предимства. Първо – тогава има празници. Второ – времето е топло и това ще мотивира много повече хора да отидат до урните. Избирателната активност ще бъде най-важното на тези избори. Трето – да се надяваме по това време пандемията от COVID-19 да е значително намаляла в сравнение със зимните месеци. Така че очакваме, при избор на толкова важна дата за държавата, разумът и прагматичността да надделеят над тясно-партийния инат, който президентът продължава да проявява!”, заяви още зам.-председателят на НС Веселин Марешки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име