Intrigi.bg Политика Марешки: Подарявам плажа на Кабакум на президента Радев

Марешки: Подарявам плажа на Кабакум на президента Радев

805
1

Веселин Марешки дарява варненския плаж Кабакум на президента Румен Радев. 

В интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на „Воля“ коментира решението на Апелативния съд във Варна да бъде осъден на четири години затвор за изнудване и рекет, цитиран от флагман.бг.

„Ще направя две оферти. Едната е за президента. Безвъзмездно ще му подаря плажа, а той нека да си подаде оставката и да стане олигарх! Понеже не вярвам на неговата съвет, ще предложа на Корнелия Нинова да заменим тази толкова ценна пясъчна ивица за „Техноимпекс“, заяви осъденият депутат. 

„През годините за бандитската приватизация, за далаверите за милиарди няма нито един осъден, а за това, че Марешки си е поискал наем за негова собственост, се намери съдия да произнесе присъда“, добави той. 

„Както присъдата на първа инстанция, че съм невинен, така и на втора, са междинни. Важно ще е решението на третата инстанция“, обясни Марешки. 

„За непредубедените хора е ясно, че съм невинен. В опита да бъда омаскарен и показан като виновник и като злодей прокуратурата не се посвени да направи всякакви сценки, включително и да обвини съдия, че щял да вземе подкуп от мен. Когато обаче той бе оправдан на всички инстанции, никой не понесе отговорност за този пасквил“, добави той.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в Евродокладът да се отчете, че в България има осъден политик, че съдебната система е независима“, заяви депутатът. 

„Не вярвам, че прокуратурата е мислила, че така стават нещата и че аз съм щял да подкупвам съдия. Дали не са хванали този, който ме осъди, в някакво злодеяние и са му казали „Или осъждаш Марешки, или те пращаме в затвора“? Не вярвам в тези неща“, добави той. 

„Аз ще бъда единственият българин, ако Върховният съд потвърди тази присъда, който ще е осъден заради това, че иска наем за своя собственост. Вярвам, че съдията се е объркал, а не е взел пари да ме осъди, или е бил заплашван“, сподели Марешки. 

„В сградата има два имота. Единият е част от заведението. Продал съм го на Красимира Колева. Така нареченият наемател обаче беззаконно се е разширил в моя имот. Асен Миланов го ползва, за което е осъден на три инстанции. Незаконно той е разширил заведението си“, коментира лидерът на „Воля“. 

„За първи път виждам някой кредитор да отива да събира вземанията на свой длъжник. Това е абсурдно като теза, която бе вкарана в последния момент. Но какво общо има това с решението ми да си искам наем за своя имот?“, добави той.

Утре някой може да се настани във вашия хол и да ви изгони от вашата къща, изтъкна Марешки. 

„Преди седмица ме въртяхте, че едва ли не съм се продал заради един плаж, за да подпиша проекта за Конституция. Ще бъда първият българин, който не се е продал, за да си спаси свободата, а се е продал заради един плаж. Излиза, че той е по-скъп от свободата. Тези нелепости, които ми се случват, са само, за да ми очернят името“, подчерта той.

„Още в началото прокуратурата направи всичко възможно, за да ме уплаши и да избягам. Тук на Земята не знам какво става, но Бог ми е свидетел, че съм невинен. Справедливостта накрая ще възтържествува“, каза още депутатът. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име