Intrigi.bg Политика Марешки иска да не копират неговия модел за държавните бензиностанции

Марешки иска да не копират неговия модел за държавните бензиностанции

202
0

Проверката на КЗК в офиса на Българската петролна и газова асоциация е правилна, но леко закъсняла. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на ”Воля” Веселин Марешки. Той заяви, че не е убеден в крайния положителен ефект на акцията, тъй като подобни влизания в офисите на БПГА е трябвало да има и при предишните проверки.

Запитан дали има картел при горивата, той посочи, че в Румъния между същите играчи е бил доказан картел, но може би у нас те имат различна политика. Според него обаче това било малко вероятно и нямал усещане за липса на картел, виждайки цените на горивата по бензиностанциите.


Марешки подчерта, че създаването на държавна петролна компания е лично негова идея, но управляващите не са се допитали до него как тя да бъде реализирана.


За съжаление не са ни попитали, ние знаем цялото ноу-хау, ако просто изкопират нашия модел, не е ясно какъв ще бъде ефектът за гражданите, обясни той и допълни, че ако управляващите се бяха вслушали в идеята му от началото на мандата, проектът отдавна щеше да бъде завършен.


Според него добрата идея може да бъде опорочена, ако за ръководител на проекта бъде назначен някакъв чиновник, който но разбира. Подаваме ръка, ако управляващите я поемат, ще помогнем, категоричен бе лидерът на „Воля“.


Запитан с колко може да падне цената на горивата по бензиностанциите, Марешки обясни, че при стабилизиране на международните пазраи може да се поддържа разлика до 30-40 стотинки, а в кризата и заради сегашния срив може да се стигне и до по-големи разлики.


Относно намаляването на ДДС за ресторантьорите Марешки заяви, че според него това е неправилна мярка. Ясно е, че пуснато за определени бизнеси, всеки ще поиска, коментира той.


По негови думи в случая от „Воля“ са на страната на финансовия министър Владислав Горанов. Марешки обаче напомни, че отговорността за управлениято я носи премиерът и той има право да взема крайното решение. Според него именно Борисов може най-добре да прецени ситуацията, защото има общия поглед.

Има популистична нотка, но тя по-скоро ще изиграе лоша шега, едва ли ще има положителен ефект за голяма част от българския народ, прогнозира Марешки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име