Intrigi.bg Спорт Марадона не е получил качествена медицинска помощ

Марадона не е получил качествена медицинска помощ

78
0

Аржентинската футболна икона Диего Марадона не е получил адекватна медицинска помощ и е бил оставен на волята на случая за „продължителен, агонизиращ период“, преди да умре миналата година, заключи експертна медицинска комисия.

В документ от 70 страници комисията посочва, че Марадона, който бе получил инфаркт на 25 ноември на 60-годишна възраст, „е започнал да умира поне 12 часа преди“ момента, в който е намерен мъртъв в леглото си.

И при опитите за реанимирането му той вече е бил мъртъв от няколко часа.

Марадона почина само седмици след мозъчна операция на кръвен съсирек.

Група от 20 експерти беше свикана от прокурора на Аржентина, за да проучи причината за смъртта и да установи дали е имало някаква небрежност. Разследвани са неврохирургът на футболната легенда Леополдо Луке, психиатърът Агустина Козачов и психологът Карлос Диас, както и две медицински сестри.

Чака ги присъда до 15 години затвор, ако съдът ги намери за отговорни относно смъртта на Марадона.

Съдебното производство е предизвикано от жалба, подадена от две от петте дъщери на Марадона срещу Луке, когото те обвиняват за влошеното състояние на баща им след мозъчната операция.

Марадона претърпя операция на 3 ноември, само четири дни след като отпразнува 60-ия си рожден ден в клуба, чийто треньор беше. Тогава обаче той се появи в лошо здравословно състояние и имаше проблеми с говоренето, припомня БГНЕС.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име