Intrigi.bg Булевард Малката дъщеря на Очите рестартира бизнеса му

Малката дъщеря на Очите рестартира бизнеса му

2187
0

Да възроди бизнеса на фамилията се е заела малката дъщеря на Димитър Желязков-Митьо Очите,научихме от HotArena. 20-годишната Ивелина стартира свой бизнес с таксиметрови превози по морето.

Девойчето смело се хвърля в бранша, който бе водещ за цялото й семейство. Фирмата й „Съншайн 0604” е регистрирала три нови румънски автомобила, които ще предлагат превозвачески услуги за гостите и жителите на Слънчев бряг, пише „България днес”.

И дори предвижданията за слаб сезон не ги отказват.

Ивелина е единствената от семейството на Очите, която в момента е в състояние да управлява семейния бизнес. Сестра й Станислава бе подведена под отговорност като участник в група за разпространение на дрога.

Баща й пък изчезна в Турция откъдето през 2019 е екстрадиран и в момента излежава присъдата си в затвора. А таксиметровите услуги са само малка част от многобройните дейности на фирмата на Желязкова.

Дружеството стана нейна собственост, малко след като момичето завърши средното си образование преди около две години. И с 20 капитал то бе прехвърлено от сестра й Станислава на нея.

Пред девойката има доста трудности, тъй като проблемите на фамилията с правосъдието се отразиха зле на бизнеса им. И от 25 000, те регистрирали едва 13 000 лева годишна печалба, показват отчетите депозирани в Агенцията по вписванията.

В Слънчев бряг пък се шегуват, че Илиана е наследила афинитета към таксиметровите превози от баба си Станка. Възрастната жена само допреди няколко години беше истинска атракция за туристите край морето.

Тя лично управляваше един от автомобилите във фирмата на сина си, следеше да няма курсове на черно и дори разпределяше районите за работа на колите и реда на обслужване на клиенти на пиаците.

След като жената получи инфаркт заради съдебните главоболия на сина си, тя реши да се оттегли от бизнеса. Криминалисти обаче твърдят, че зад уж чистия бизнес с превози на Очите, стои схема за легализиране на пари от търговия с дрога. И щателно държат под око компанията.

Проблемите на семейството започнаха през 2016 година, когато „Съншайн 0604” е проверена от данъчните и МВР. Тогава е установено, че има 15 автомобила, които карат с фалшиви лицензи от името на фирмата.

Малко преди това се случва стрелбата между Митьо Очите и кръвния му враг Божидар Кузманов–Божо Кравата.

Проверките установяват и други нарушения в още една фирма–тази на приятеля на Станислава. Самата тя две години по-късно прехвърля дружеството на сестра си.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име