Intrigi.bg Актуално Македонският участник на “Евровизия”: Българин съм

Македонският участник на “Евровизия”: Българин съм

567
0

Македонският представител на конкурса „Евровизия“ Васил Гарванлиев заяви в телевизионно интервю, че освен македонец е и българин с български паспорт.

Гарванлиев обяснява, че родом е от Струмица, която се намира в близост до българската граница, а с български паспорт се е сдобил благодарение на роднинската връзка на своя далечна баба.

Македонският представител на „Евровизия“ вече провокира обществените настроения в родината си, след като цветовете на българското знаме се появиха в песента, с която Гарванлиев ще представи Северна Македония на конкурса.

Въпреки че бялото, зеленото и червеното са вертикални, а не хоризонтални като в българския флаг, в Северна Македония избухна кампания, която определи появата на цветовето като „провокация“ и „национално предателство“.

Снимка: YouTube

А признанието му, че се чувства гражданин на две държави, веднага отпуши допълнително гнева на сънародниците му в социалните мрежи.

Васил Гарванлиев ще изпълни песента You на финала на „Евровизия“ в Ротердам. Композитор на песента е Невена Нешковска, която е родом от Охрид, но живее в Чикаго.

Самият изпълнител също от години живее и работи в САЩ, а кариерата му е започнала в родната му Струмица, от където е и министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име