Intrigi.bg Крими Майки и синове заедно въртели наркобанда в Елин Пелин

Майки и синове заедно въртели наркобанда в Елин Пелин

208
0

Младежи и родителите им въртели банда за наркотици в Елин Пелин. Момчетата били родени през 1995 г., а майките на две от момчетата са взимали активно участие в дейността на бандата.
Майката на единия задържан изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, когато униформените дошли на обиск в дома им.

За друга разследването показало, че осъществявала транспортиране на наркотици от София до Елин Пелин, стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура.

Оперативна информация за наркогрупата е получена през месец февруари, когато е изготвен план, утвърден от главния секретар на МВР, съобщи Dariknews.

„Толерирането на тази дейност от родители е крайно неприемливо. Необходима е здрава семейна среда“, заяви заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев.

За период от четири денонощия органите на реда разбиха две групи, разпространявали наркотици на територията на Елин Пелин.

„Двете групи са се познавали, но не са имали съвместен бизнес. Явяват се конкуренти. Зареждането с наркотични вещества, по-конкретно с марихуана и амфетамини, е ставало от депо в град София. То е било държано от лидера на групата, който е зареждал наркотиците и ги е разпределял в разфасовки“, разясни Темалкиев.

Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек пък каза, че групи за разпространение на наркотици се разбиват често, но те отварят ниша, която бързо се заема от друга банда.

Складът, откъдето се е зареждала бандата в кв. „Триъгълника“ е бил разбит по време на сделка. Там са открити и голяма част от наркотиците и фалшивите еврови банкноти. Те били с номинал от 100 евро и на пръв поглед с добро качество.

На този етап обаче прокурор Франтишек се въздържа от коментар за фалшивите пари, защото разследването продължава.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име