Intrigi.bg Актуално Майката на момичето с 400 шева: Дъщеря ми е затворник в собствените...

Майката на момичето с 400 шева: Дъщеря ми е затворник в собствените си кошмари

273
0

„Дъщеря ми е затворник в собствените си кошмари“. Това са думите на майката на момичето от Стара Загора, което бе рязано с макетен нож, бръснато и заплашено. Думите ѝ са предадени от близка приятелка на семейството, която ги споделя пред БНР

Тя апелира „законите наистина да бъдат променени и когато има посегателство над човек, да няма присъда пробация“.

С пострадалото момиче работят психолози. Според майката психологическите и емоционалните щети са много големи. Тя допуска, че случилото се с дъщеря ѝ би могло да бъде и опит за убийство.

„Не са много случаите в работата ми, в които професионалното буквално е пометено от емоциите. Майката буквално изплака болката си в едно интервю. Тя искаше гласност“, разказва пред БНР журналистът Гергана Пейчева. Именно тя описва емоционалния шок на майката, когато е видяла в болницата нарязаното си дете.

Случаят бе огласен от Моника Маринова, която също е приятел на семейството на пострадалата. 

Моника е твърдо убедена, че страхът от разправа не може да блокира пътя към справедливостта.

„Нито аз и семейството ми, нито семейството на момичето имаме каквато и да било закрила“, декларира от своя страна Моника Маринова и пита „каква система е това“.

„Държавата и за това ако няма ресурс, просто да се закрива“, коментира тя.

В над 40 града в страната и в два в чужбина ще бъде организирано мирно шествие в подкрепа на нарязаното момиче от Стара Загора. Там шествието ще започне в 18.00 часа пред Съдебната палата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име