Intrigi.bg Актуално Майката на Мангъров милионерка на 99

Майката на Мангъров милионерка на 99

686
0

Майката на скандалния доц. Атанас Мангъров навърши 99 години на 20 февруари. Д-р Елена Мангърова подгони стоте, но все още била жизнена като девойка, коментират внуците ѝ.

Пенсионерката не живее в палат, но притежава имот за поне милион. На нейно име се водел прословутият апартамент на столичната ул. „Оборище“, който се намира в съседна кооперация на тази на примата Лили Иванова. Д-р Мангърова, с покровителството на сина си, го закупила през 2005 г., но не от кого да е, а от децата на Апостол Карамитев. Любопитна подробност е, че жилището е принадлежало на актьора, но синът му Момчил и дъщеря му Маргарита, по онова време емигранти, сметнали, че нямали нужда от него. 16 години по-късно апартаментът с внушителната квадратура от 174 кв. м, намиращ се на четвъртия и последен етаж на старинната кооперация, се е оскъпило поне тройно. Цената му в момента надхвърля милион лева. Справка с имотните обяви показва, че за по 480 хиляди евро се продават по-малки жилища от 137 квадрата, което означава, че квадратът на престижната улица върви по над 6 хиляди лева.

Майката на Мангъров е и негова съдружничка в частната му лаборатория, показва справка в Търговския регистър. Печалбата от нея възлиза на хиляди левове годишно, затова и самият доц. Мангъров е сред най-имотните лекари.

Гонещата век д-р Елена Мангърова е родом от Ивайловград, но прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора, затова мнозина я смятат за заралийка. Тя произлиза от известна фамилия, а нейният баща е бил свещеник, който свалял расото заради бялата престилка, защото бил едновременно с това и педиатър.

Майката на имунолога е била дълги години шефка на детското отделение в болницата в Стара Загора, а медицина завършила в Загреб, Хърватия, по време на войната. Разказвала, че когато навремето пътувала за там, по гарите висели обесени партизани. Понеже били 5 деца, се налагало да си помагат. Първо тя работела, за да помага на единия си брат да завърши медицина, после той изкарвал пари и давал на нея.

Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, продължава да се вълнува живо от медицина и да се среща със сина си. В началото на пандемията той скандализира, че я посещавал без маска и без предпазни средства в дома ѝ. Елена има трима внуци – близнаците Христо и Илия и внучката Елена, която е кръстена на нея. Иначе Мангъров е отгледал като свой и сина на бившата си жена Анна от първия ѝ брак.

Мангъров с майка си и децата си

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име