Intrigi.bg Политика Майката на Корнелия живее в порутена къща

Майката на Корнелия живее в порутена къща

1038
0

Родната къща на Корнелия Нинова в Мизия е през разпад, видяха фотографите на „Ретро“. Сантименталният за шефката на БСП имот не е виждал ремонт, откакто баща ѝ се споминал, а състоянието му от година на година ставало все по-плачевно. Въпреки че майката на Нинова – Маргарита, продължава да обитава къщата, случайните гости на града, които не я познават, биха се объркали, че имотът е изоставен.

Емблематичната червена мазилка, която хората от Мизия шеговито свързват с партийната принадлежност на Корнелия и роднините ѝ, е избледняла от дъждовете и фаталните наводнения в околността. Улуците са загнили и ръждясали, а ламарините, подкрепящи покрива, висят като гащи на простор и застрашават живота на минувачите при всеки по-силен вятър. Телената ограда, която обгражда постройката, е полупаднала, а с пукването на пролетта неподрязаните дървета и храсти съвсем я заличават и дворът изглежда напълно разграден. Комшии на майката на Корнелия не са сигурни дали леля Маргарита сама отказвала да прави ремонт, или дъщеря ѝ не поемала инициативата да ѝ прати някой лев, за да освежи къщата си. Всеизвестен факт е обаче, че когато Нинова се връща в родния край, не спи в бащиния си дом, а предпочита да нощува при свекърва си Дафинка. Майката на съпруга ѝ Митко живее само през няколко къщи. „Като дойде с колата от София, първо се отбива при свекървата. Чак после мине да наобиколи майка си“, разказват хората от Мизия. Лидерката на БСП не крие, че е изключително привързана към свекърва си и държи на всеки голям християнски празник с Митко да я навестяват.

Преди дни стана ясно, че пенсионерката Маргарита е засвидетелствала подкрепата си към работата на дъщеря си, като е станала официален член на БСП. Тя била приета на конференция, която се състояла с участието на местното ръководство на партията в Мизия. Маргарита сама подала заявлението, но партийната си книжка получила от общинските лидери, а не тържествено от дъщеря си. Майката на Корнелия, която е била лаборантка по професия, преди години е била член на БКП, но защо след прекъсването чак сега е решила да се влее в партията, ръководена от дъщеря ѝ, остава загадка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име