Intrigi.bg Актуално Майката на Иванчева: Няма да съм жива, да я видя пак

Майката на Иванчева: Няма да съм жива, да я видя пак

808
0

Ден след присъдите, майката на Десислава Иванчева и съпругът на Биляна Петрова донесоха багажа им в следствения арест, в очакване да бъдат конвоирани още днес до Сливенския затвор. Това се налага, след като вчера съдията по делото нареди те да бъдат отново задържани още в залата. Досега двете бяха под домашен арест, след като през декември миналата година бяха пуснати след 8 месеца зад решетките.

Любка Иванчева разказа, че е сложила в багажа на дъщеря си само пижами и дрехи, неща които ще са необходими на първо време.

„Те искат и много други неща, но ще трябва да ги занесем втори път – чак в Сливен. Сега ще се срине, като отиде там…“, каза пред bTV възрастната жена, като разказа, че цяла нощ с близките им плакали и обсъждали присъдата.

Попитана как ще коментира размера на наказанието ѝ, което много хора в социалните мрежи определят като твърде голямо, тя отговори:

„20 години! Аз няма да съм жива, за да я видя. Аз съм на 77, кой знае дали и 5 ще живея, ако ѝ дадат. Много ясно, че няма да я видя повече, ако остане там“.

Ясен Петров – съпруг на Биляна Петрова, пък сподели че двете жени преживяват решението на съда много тежко.

„Само реват… това за тях е една огромна несправедливост. Без всякакви доказателства, това на мен ми се струва като някаква разправа“, каза той.

Вчера бившият пиар на община „Младост“ Петър Кърджилов, който подкрепя Иванчева и Петрова, обвини властите, защото отказали да сложат в багажа на двете шампоаните и балсамите, които си носели. Според правилата козметика се купува от лавката в затвора.

Присъдите, издадени вчера от Спецсъда, са за искане на подкуп от 187 000 евро, но не за вземане на белязаните пари, открити при ареста. С какви доказателства е подкрепено съдебното решение ще стане ясно до месец, когато съдът излезе с мотивите си.

„Смятам, че присъдата ще издържи и пред Върховния касационен съд“, коментира във Велико Търново главният прокурор Сотир Цацаров, подчертавайки, че справедливостта е възтържествувала.

Той изрази уважение към съдебния състав, че не се е поддал на „цялата кампания“ срещу магистратите.

„Зная, че на много хора това не им харесва. Това издава безсилие и злоба, но това е положението“, коментира още обвинител №1 и изрази благодарност на прокурорите и разследващите полицаи, цитира го „Труд“.

Десислава Иванчева беше арестувана и осъдена, след като бизнесменът Александър Ваклин сигнализира за поискан от нея рекорден подкуп. Осъденият като посредник в сделката – Петко Дюлгеров, който в края на делото се отрече от признанията си и заяви, че са дадени под натиск, вчера обвини строителния предприемач, че е изпълнил политическа поръчка.

Потърсен от bTV, Ваклин не е коментирал присъдата и не е отговорил на тези обвинения.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име