Intrigi.bg Актуално Лютви Местан показа снимки, доказващи, че няма вина за инцидента със загиналото...

Лютви Местан показа снимки, доказващи, че няма вина за инцидента със загиналото бебе

1006
0

Аз съм със спокойна съвест. Няма да поема чужд грях или чужда вина за трагичната смърт на 6-месечното бебе, починало след катасторфата. Това заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан в ефира на БТВ.

Той определи случая като трагичен инцидент.

„Платих гаранцията от 10 000 лева, въпреки че можех да не го правя. Така попречих на прокуратурата да разпространява тенденциозни новини. Притесненията, че бих се укрил са излишни, тъй като съм невинен“, добави той.

„И до сега не разбрах какво е обвинението срещу мен. Няма доказателство за вина от моя страна. Катастрофата е представена повратно“.

Местан коментира думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че има съставени 1 акт и 13 фиша за превишена скорост. „Това е не просто лъжа, а квалифицирана клевета. От 2013 година насам. Ако това е вярно, аз никога няма да си поискам книжката отново. Ако това е квалифицирана клевета, тя трябва да си понесе съответната отговорност“.

Местан цитира данни на НСО, според които във въпросния период 2013 година, автомобил с регистрационен номер – СА2906 е управляван от Мустафа Карадайъ или от негов шофьор. „Аз няма нито една секунда управление на този автомобил, тъй като съм бил охраняван от НСО“, подчерта Местан. Нарушенията, извършени от шофьорите се полазват от ДПС, призна той, но отрече да ги е управлявал. „Нарушенията се извършват от управляващите ги, а не от председателите на пртиите“.

„Лично аз имам едно-единствено пътно нарушение преди 30 години и това не ме прави пътен рецидивист“, категоричен бе Лютви Местан.

Прокуратурата не си е направила труда да провери фактите, затова смятам да заведа дела“, закани се лидерът на ДОСТ.

Той разкри още, че е пострадал при катастрофата, а единствено въздушните възглавници са го запазили жив.

Местан твърди, че зверският удар е дошъл след завоя, защото другата кола се е движела в насрещното. „Колата трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам наляво. Ако съм пресякъл предимството, тази кола (неговата-б.р.) трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена челно”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име