Intrigi.bg Спорт Любослав Пенев се завърна в българския футбол

Любослав Пенев се завърна в българския футбол

218
0

юбослав Пенев е новият треньор на „Царско село“, обявиха от клуба. Бившият наставник на ЦСКА и националния отбор ще замени на поста Никола Спасов, чийто договор беше прекратен по взаимно съгласие в началото на април.

„Мисля, че това бе най-добрия избор, който можехме да направим. Любослав Пенев познава отбора. Убедени сме в неговите качества“, казва изпълнителният директор на клуба Иво Андреевски, цитиран в сайта на „Царско село“.

За последно Пенев беше начело на ЦСКА в началото на 2019 г., но се задържа на поста за по-малко от три месеца. Това беше третият му престой на „Българска армия“, като специалистът напусна червените с остри критики за липса на подкрепа, коректност и професионализъм от хората в ръководството на клуба.

В треньорската си кариера Пенев имаше два успешни периода начело на „Литекс“, като през 2011 г. стана шампион в първенството. Той трябваше да води „Ботев“ (Пловдив) от лятото на 2014 г., но впоследствие напусна тима след едва един мач под негово ръководство, за да насочи вниманието си върху работата в националния отбор.

Пенев беше кандидат за президент на Българския футболен съюз преди две години, но загуби съревнованието с Борислав Михайлов. По време на престоя си в ЦСКА Пенев уточни, че продължава да гледа към президентския пост в БФС.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име