Intrigi.bg Политика Лозан Панов: Главният прокурор е без контрол и има твърде много правомощия

Лозан Панов: Главният прокурор е без контрол и има твърде много правомощия

319
0

Използвах възможността да предложа промени в Конституцията в частта за този избор. Главният прокурор сега има твърде много правомощия без всякакъв контрол.

Това каза председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след срещата си с президента Румен Радев, съобщава Novini.bg. Президентът започна серия от срещи във връзка с предстоящия избор на нов главен прокурор. Вчера той имаше среща със Сотир Цацаров, който заема този пост в момента, а мандатът му изтича в края на годината.

Днес темата бе обсъдена с Лозан Панов, който благодари на президента за поканата, която определи като навременна. Колкото по-рано започне да се дискутира темата за избор на нов главен прокурор, толкова е по-добре, каза още той.

„Главният прокурор има възможността да отправя обвинения на когото и за каквото си иска и то без да носи отговорност за това“, каза Панов и допълни, че е налице политизация на прокуратурата. Според него се имитира съдебна реформа. „Това е позиция на човек в съдебната система“.

„Много важно е как ще се проведе този избор Този избор засяга и президента, защото е изключително важен за страната“, каза още Лозан Панов.

По думите му по време на срещата с президента е подновил предложението си за промени в Конституцията за мястото на прокуратурата в съдебната система и за правомощията на главния прокурор.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име