Intrigi.bg Актуално Лекар от Габрово е уволнен заради смъртта на пациентка

Лекар от Габрово е уволнен заради смъртта на пациентка

583
0

Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово е освободен от работа, след като негова пациентка починала от масивен инфаркт, а часове преди това медикът я прегледал и преценил, че страда от гастрит.
Случаят е от 20 октомври, съобщи БНР.

Тогава 72-годишна жена от Габрово се почувствала зле и близките и извикали спешна помощ. След прегледа докторът преценил, че пациентката страда от гастрит и поставил обезболяващо лекарство.

Жената се влошила и последвало повторно обаждане. Била транспортирана до болницата, където починала от масивен инфаркт. Близките и са убедени, че е станала жертва на лекарска небрежност.

След проверка по случая директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово – д-р Георги Шандурков е освободил медика, като поясни, че причината е несправяне с работата. Лекарят е бил в спешния център по втори трудов договор. Основният е с Областната болница в Габрово, където е специализант по неврология.

Д-р Георги Шандурков обясни пред БТВ, че е поискал обяснения от лекаря, но те били неоснователни и незадоволителни. Според него е трябвало да се изготви кардиограма на пациентката, за да се установи какво е било състоянието й.

Към момента не е започнала проверка от институциите, не са изявени и претенции към медицинското заведение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име