Intrigi.bg Актуално Легенда на БНТ издъхна в мъки в САЩ

Легенда на БНТ издъхна в мъки в САЩ

985
0

Един от първите водещи на емблематичното публицистично предаване „Панорама“ – Антон Вергиев, е починал в адски мъки в Америка, където живее от години. Легендата на БНТ издъхнал на преклонната 82-годишна възраст, след като боледувал дълго и в последните месеци от живота си бил напълно прикован към леглото. За него се грижели роднините му, които също живеят в САЩ повече от десетилетие. Вергиев бил погребан в гробищния град на американския град, на който бил жител. Близките му преценили, че така е редно, защото не възнамерявали да се връщат обратно в България, а и внуците на водещия се водели американци по паспорт.

Семейството на Вергиев, макар обидени на телевизионерите у нас, все пак изпратили новината за кончината му до колегите му. В БНТ все още имало кадри, които си спомняли славните времена на медията, когато Антон бил част от нейните доайени. Те останали шокирани не само от скръбната вест, но и от факта, че той бил извън България. След напускането му никой не се интересувал от него и за годините усърден труд напомняли само имената му, вписани в архивите на телевизията.
Със смъртта на пореден водещ на „Панорама“ на „Сан Стефано“ 29 тръгнали коментари, че столът на предаването е прокълнат и който е седнал там, хубаво не е видял.

„Само в последните няколко месеца двама души, които са водели  „Панорама“, се споминаха. Първо издъхна Величко Скорчев, а сега и Вергиев. И двамата бяха възрастни, но все пак…“, коментирали помежду си хора от екипа на БНТ. Сред застигнатите от проклятието е и единствената жена, която някога е сядала на стола на водещия в студиото му, а именно Валя Ахчиева. Последните няколко месеца са изключително тежки за журналистката, която се забърка в серия скандали и бе свалена от ефир. Нажежената ситуация се отразявала изключително тежко на телевизионерката, която не била на себе си, след като останала без предаването си „Открито“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име