Intrigi.bg Политика Кънев: България е малка, защото Борисов е малък в Европа

Кънев: България е малка, защото Борисов е малък в Европа

690
1

„Най-много се ядосвам като чуя, че България е малка. Тя е средна европейска държава и по население и по територия. България е малка само с едно – с политическия капацитет на своите лидери. Защото Португалия е много по-малка, но тя е излъчила Барозо – два мандата шеф на Европейската комисия. Швеция е напълно съизмерима с България като население и когато Карл Билд беше външен министър, той ръководеше на половин милиард души външната политика. Той беше лидерът на ЕС. България е малка, защото Борисов е малък в Европа, защото БСП са много малки в Европа. Това е тъжната истина”, заяви кандидатът за евродепутат на „Демократична България” Радан Кънев в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

Той посочи, че „няма вътрешни и европейски теми. Европа отдавна не е чужбина. Темите, които са мой приоритет са правосъдие, енергетика, отбрана, сигурност. Това са теми, които са много български, но и по които силна Европа може много да даде на България, ако ние си свършим работата”.

Според Кънев предстоящите избори не са репетиция. „Изборите са защита на българския национален интерес, защита на определени политики в европарламента, след това в еврокомисията, която се излъчва от Европейския парламен, както и в сложния диалог между различните европейски институции. За съжаление, всичко това е много слабо разбираемо и за българското правителство, и за досегашните представители на ГЕРБ, БСП и т.нар. патриоти в Брюксел”.

„Насаждането на евроскептицизъм е защитна реакция на комплкесари, които не разбират Европа. Най-малко три формации – БСП, ВМРО и ВОЛЯ, тръгват на тези избори с антиевропейска програма”, смята Кънев.

„Това съгласие, консенсус, че ние сме най-бедните в Европа, наистина изглежда, че го има между ГЕРБ и БСП. Защото, колкото и да се плюят – виждаме в каква грозна компроматна кампания помежду си са затънали, те знаят, че еднакво си могат. Едните са децата на комунистическата номенклатура, другите са нейните шофьори”, заяви Кънев.

По думите му БСП, ВМРО и ВОЛЯ лъжат, че ще се борят в европарламента с третия пол.

„Първо, трети пол няма”, посочи Кънев. „Въпросите на пола, семейството, брака, наследяването са извън европейските регулации. Те са чисто национални. Който казва, че отива там да се бори по такива въпроси, всъщност отива да си клати краката и да взима заплатата”.

„Всичко, което съм придобил, освен една кола – втора употреба, е придобито преди да вляза в активната политика”, отчете Кънев, като посочи, че е съсобственик на два апартамента, а единият е семейното му жилище, което е ипотекирано. „Дадох си сметка колко зле се отразява политиката на един човек с професия и кариера. Приятелите ми, които не с изхабили последните 10-12 години от живота си за политика, логично са материално много по-напред. Аз съм откровено, искрено и лично скандализиран от факта, че хора, които са взимали заплата наполовина на моята, имат 250 квадрата жилища без тераси. Това е абсолютно невъзможно по честен начин и всеки българин го знае”.

Според него след корумпираните управления на ГЕРБ и БСП хората трябва да изберат политици, които са били във властта и не са забогатели.

„Аз се кандидатирам за депутат в Европейския парламент, за да бъда депутат там. Нашата цел и надежда е да вкараме двама души, но независимо колко влязат и какво покаже преференцията, ако аз съм човекът, който е предпочетен от избирателите, то аз ще бъда депутат там”, каза Радан Кънев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име